Lintje voor brandweerman Van Andel

Leimuiden – Op vrijdag 8 december 2017 werd de heer D. H. van Andel tijdens zijn laatste korpsavond bij de Brandweer Leimuiden Koninklijk onderscheiden. Burgemeester Marina van der Velde-Menting reikte de versierselen behorende bij het Lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau uit.

Mooie carrière bij de brandweer

De heer Van Andel werd op 1 augustus 1996 aangesteld bij de vrijwillige brandweer als Aspirant Brandwacht. Tijdens zijn brandweer carrière heeft de heer Van Andel verschillende opleidingen en scholingen gevolgd om te komen tot het niveau Hoofd Brandwacht. Na meer dan 20 jaar Brandweer zwaait hij nu af.

lintje

Trotse Van Andel (l) naast burgemeester V.d. Velde-Menting

Méér dan een brandweerman

De heer van Andel staat bekend als een betrokken en gedreven brandweerman, is een voorbeeld voor het korps in gedrevenheid en standvastigheid. Hij heeft dan ook veel betekend voor de kazerne Leimuiden. De heer van Andel kan worden gekwalificeerd als iemand die zich al geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd. De heer van Andel is een waardevolle en betrouwbare aanvulling geweest voor het korps Leimuiden.

De bekroning met de Koninklijke Onderscheiding is dan ook zeer op zijn plaats. Met zijn inzet is een prachtige bijdrage aan de samenleving in Kaag en Braassem geleverd. Een enorme waardevolle en betrouwbare kracht die de brandweer na meer dan 20 jaar trouwe dienst en inzet zeker gaat missen!

Artikel bron: Gem. KenB/KenBnieuws
Foto bron: https://twitter.com/EdoGroenendijk