Lintje bij afscheid raad voor Riet Spaargaren

Kaag en Braassem – Tijdens de raadsvergadering op maandag 26 september reikte burgemeester Marina van der Velde-Menting de versierselen behorende bij het Lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau uit aan mevrouw M.J. (Riet) Spaargaren uit Leimuiden. De uitreiking was tijdens de laatste raadsvergadering die mevrouw Spaargaren als raadslid bijwoonde.

naamloos-custom

Ze legt haar functie van raadslid neer, om meer aandacht te geven aan de dingen die zij naast haar functie van raadslid deed en doet. Vrijwillige inzet voor de komst van Hospice Amandi en haar baan als wijkverpleegkundige bij Buurtzorg.

Ruim 14 jaar raadslid en hart voor de zorg

Mevrouw Spaargaren startte als raadslid in 1998 tot 2005 voor gemeentebelang Jacobswoude. En na de fusie in 2009 was zij tot 26 september 2016 raadslid voor Samen voor Kaag en Braassem. Ze heeft een ruim hart voor de zorg en zette zich binnen de gemeenteraad dan ook in voor het Sociale Domein. Mevrouw Spaargaren werkt sinds haar 18e in de zorg en zet zich op vrijwillige basis in als bestuurslid voor Hospice Amandi dat in oprichting is. Ook zet zij zich als vrijwilliger in voor Team Laatste Zorg. Mevrouw Spaargaren is verknocht aan schaatsen en geeft ruim 15 jaar schaatstraining op de ijsbaan aan kinderen rond de leeftijd van 10 jaar. Voor ijsclub Nut en Vermaak uit Leimuiden was ze 15 jaar bestuurslid. Al met al veel verdiensten voor de lokale samenleving, waardoor mevrouw Spaargaren een Koninklijke onderscheiding verdient.

Artikel bron: Gem. KenB
Foto bron: Job