Liemeer Special in Golf Bokaal

Nieuwveen – Bij Golf- en Country Club Liemeer wordt op 14 april gestreden om de “Liemeer Special in Golf Bokaal”. Verstandelijk beperkte golfspelers en -speelsters uit het gehele land ontmoeten elkaar op deze dag.

Deze dag wordt georganiseerd vanuit de Stichting Special in Golf. Special in Golf zet zich in om mensen met een verstandelijke beperking deel te laten nemen aan activiteiten op het gebied van Golf. Met name voor deze doelgroep zorg golf naast lichamelijke stimulatie en algemene gezondheidsbevordering voor sociale interactie en plezier.

Deze doelstellingen staan ook centraal tijdens de Liemeer Special in Golf Bokaal. De ochtend activiteiten vinden plaats rondom de techniek van het golfspel. ’s Middags kunnen de deelnemers hun kwaliteiten beproeven op de 9-holes baan van Liemeer.

De organisatie spreekt zijn bijzondere dank uit naar de Dirk Kuyt Foundation, de NGF, Notaris Kroes en Partners en de gemeente Nieuwkoop. Uit deze ondersteuning blijkt hoe belangrijk ook zij sporten en bewegen voor de mensen met een verstandelijke beperking vinden.

De inspanningen stoppen niet bij deze wedstrijd. Wekelijks kunnen mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking bij de Golf- en Country Club Liemeer en op vele andere golfbanen terecht. Er wordt door een Golf-professional les gegeven. Waarna men onder begeleiding de nodige ervaring kan opbouwen in de baan. Plezier en sociale interactie staan daarbij voorop.