Lezing over ‘De kunstenaar en religieuze kunst’.

Woubrugge – Het Dorpsleerhuis Woubrugge organiseert op 10 november 2016 een lezing getiteld ‘De kunstenaar en religieuze kunst’.

feike-de-vries

De lezing wordt gehouden door de Woubrugse kunstenaar Feike de Vries. In voorgaande eeuwen waren de Rooms-Katholieke Kerk, de hoge geestelijkheid en de adel de grootste opdrachtgevers en afnemers van religieuze kunst. Wat betekende dat voor de kunstenaars, welke spelregels waren er? De relatie tussen de kunstenaar en de opdrachtgever was niet altijd optimaal: wurgcontracten, slechte betalingen, uitspelen tegen een collega-kunstenaar. Er zijn gebeurtenissen op dit vlak die bijzonder of hilarisch zijn! En hoe zit het met kunstenaars zoals Rembrandt die geïnspireerd door Bijbelverhalen op eigen initiatief kunstwerken maakten? En hoe gaat dat tegenwoordig?  Feike de Vries zal ons er meer over vertellen en ervan laten zien. En aan de hand van een aantal van zijn eigen religieuze werken zal hij uitleggen wat ‘deze inspiratie’ voor hem betekent. Komt u ook kijken?

De bijeenkomst vindt plaats in de Gereformeerde Kerk Woubrugge, dr. A. Kuyperweg 1. Aanvang 20.00 uur. De toegang bedraagt € 5,00. U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar dittyburggraaff@hotmail.com

Artikel bron: Dorpsleerhuis Woubrugge