Lekker winterweer

Regio – Vandaag, zaterdag en zondag krijgen we prachtig winterweer met veel zon en maxima van 6-8 graden. In het weekend is er in de nachten en vroege ochtenden kans op mist.

Vandaag, vrijdag wordt een mooie februari-dag. Het blijft droog en er is veel ruimte voor de zon. In de noordelijke provincies komt wel wat meer bewolking voor dan in de rest van het land. Het wordt 6 graden op de Wadden tot 8 in de zuidelijke helft en er waait een matige westenwind. In het noordelijk kustgebied is de wind (vrij) krachtig. In de nacht naar zaterdag raakt het vanuit het zuiden meer bewolkt. Ook kan plaatselijk mist vormen. Het blijft droog en de minima variëren van +2 in het westen van Zeeland tot -3 in het oosten.

Zaterdag start op veel plaatsen grijs, maar vanuit het westen klaart het al snel weer op. Zaterdagmiddag is het vrij zonnig. Het wordt opnieuw 6 graden in het noorden tot 8 in het zuiden en doordat het nauwelijks waait voelt het aangenaam aan.

Ook zondag wordt het 6-8 graden. De dag start lokaal met mistbanken, maar later op de dag schijnt de zon weer regelmatig. Er waait een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidwesten.

Na het weekend is kans op een klein beetje regen, maar er is ook ruimte voor de zon en het wordt circa 7 graden.

Bron: weeronline