Lekker weekend

Regio – Na een koude nacht (nachtvorst) wordt het vandaag 11-18 graden. In het weekend wordt het zelfs 15-22 graden.

Vandaag, vrijdag, is het zonnig en droog. Na een koude start, met op veel plaatsen lichte vorst, weet de zon de lucht flink op te warmen. De middagtemperatuur komt uit 11-12, 14 in het noorden, 15 in de Randstad en lokaal 18 in de Zuid-Hollandse duinen en in het zuiden. Daarbij staat een matige zuidoostenwind.

Zaterdag wordt het 17-19 graden in het westen en noorden en 20-22 graden in het zuiden, midden en oosten van het land. Daarbij waait een matige wind uit het zuidoosten tot zuiden. In de ochtend is het volop zonnig. In de middag trekt vanuit het zuidwesten wat sluierbewolking over het land. Het blijft tot de avond droog. In de nacht naar zondag is vooral in de westelijke delen van het land kans op regen.

Zondag is er meer bewolking dan zaterdag. In het westen is de kans op regen groter dan in het oosten en in het oosten schijnt vaker de zon. Het wordt 14-17 graden in de westelijke kustprovincies en 17-20 graden in het binnenland. Mogelijk wordt het in het oosten van Brabant, Limburg, de Achterhoek en Twente opnieuw 21-22 graden.

Ook begin volgende week is het nog zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 15-20 graden.

Bron: weeronline