Lekker warm, maar te vroeg gepiekt

Regio – Tot zondagmiddag blijft het overwegend zonnig en droog. Het wordt wel iets minder warm, maar temperaturen tussen de 17 en 26 graden zijn best lekker. We lijken iets te vroeg te pieken voor Koningsdag.

Vandaag, vrijdag is het opnieuw zonnig en warm. Met maxima van 24-28 graden is het in het midden, zuiden en oosten van het land maar iets minder warm dan vandaag. In de kustprovincies komt de temperatuur met 18-23 graden wel significant lager uit. Op het strand is het nog wat kouder door wind van zee. In de nacht naar zaterdag kan mist en lage bewolking voorkomen.

Zaterdag start regionaal grijs, maar al snel komt de zon er weer goed door. In de middag zijn er flinke zonnige perioden. De wind is zwak tot matig en draait in de loop van de dag van noord naar oost. De middagtemperatuur varieert van 16 graden op de Wadden, 20 in Friesland, 22 in de Randstad tot lokaal 25 in het zuidoosten.

Zondag waait de wind uit het zuidoosten tot zuiden en hierdoor wordt het weer iets warmer dan op zaterdag. De maximumtemperatuur varieert van 18 graden op Vlieland tot 27 in Limburg. In de Randstad en het midden wordt het 22-25 graden. Het weerbeeld bestaat uit veel zon en naarmate de dag vordert steeds grotere stapelwolken. Daarbij neemt de kans op een stevige (onweers)bui vanuit het zuidwesten toe.

Vanaf maandag is het wisselvallig en beduidend koeler en we gaan naar waarden die rond of zelfs iets onder de normale waarden voor eind april liggen. De wind waait meestal uit het westen.

Bron: weeronline