Lekker voorjaarsweekje

Regio – Er wacht ons een mooi voorjaarsweekje. Komende dagen blijft het droog en zacht met regelmatig zon. Pas aan het eind van de week wordt het wat frisser en stijgt de kans op neerslag.

Zonnig

Vandaag, maandag, komen enkele mistbanken voor, maar verder is de zon regelmatig goed te zien. De wind draait naar het noordwesten en is zwak tot matig van kracht. In de ochtend en begin van de middag heeft het westen iets meer bewolking dan het oosten. Later op de dag lost de bewolking in het westen op. Het wordt 10 graden in het noordwesten tot 14 in het zuidoosten.

Dinsdagochtend komt hier en daar mist voor. Verder zien we een afwisseling van zon en bewolking. De wind waait zwak tot matig uit west- tot zuidwestelijke richting. De middagtemperatuur ligt tussen 11 graden in het noordwesten en 15 in het zuidoosten.

Woensdag kunnen we waarschijnlijk droog naar de stembus. In de ochtend kan het bewolkt of wat mistig zijn, maar in de middag wordt het op de meeste plaatsen vrij zonnig. Alleen in het zuidoosten kan de bewolking wat langer blijven hangen. Bij slechts een zwak windje wordt het 10 graden op de Wadden tot 15 is het zuiden.

Donderdag krijgen we nog een aangename voorjaarsdag. Op het vasteland ligt de temperatuur tussen 13 en 17 graden, maar op de Wadden is het met 11 graden wat frisser. Het blijft op de meeste plaatsen droog en de zon is regelmatig te zien.

Vanaf vrijdag wordt het geleidelijk minder zacht. Ook komt er meer bewolking en neemt de kans op regen toe.

Bron: weeronline