Lekker en groeizaam weer

Regio – Vandaag nog wat buiten in het noordoosten, maar in het weekend wordt het overwegend droog en vrij zonnig. Zondag wordt het 15-21 graden. Volgende week nog beter!

Vandaag, vrijdag, trekken over het noorden en oosten veel wolkenvelden en kan het af en toe regenen. In het zuiden, midden en westen is de eerste uren van de ochtend kans op mistbanken, maar daarna zijn er velden hoge bewolking waar af en toe de zon door breekt. Er staat weinig wind en de temperatuur stijgt naar 12-15 graden in de kustgebieden en 16-17 graden landinwaarts. In het zuiden en oosten kan het lokaal 18 graden worden. In de middag is in het noordoosten kan op een stevige onweersbui.

Zaterdag zijn er in de ochtend in het zuiden zonnige perioden. Over het midden en noorden trekken wolkenvelden en lokaal kan wat regen vallen. Later breekt de bewolking en in de middag wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af. Lokaal kan nog een lichte bui ontstaan, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt 12-14 graden aan de noordwestkust, 15-17 graden in de kustprovincies en 18-20 graden in de binnenland. De zuidwestenwind is matig van kracht.

Zondag wordt het een paar graden warmer. Er zijn zonnige perioden, maar ook wolkenvelden en daarbij is een kleine kans op een bui. De wind komt uit het zuiden en is zwak tot matig.

Komende week kunnen we vrij zonnig en warm lenteweer verwachten.

Bron: weeronline