Leimuiden opent eigen bibliotheekpunt

Leimuiden – Op 15 december om 15:30 uur opent er een nieuw bibliotheekpunt in gebouw Het Spant te Leimuiden. De Bibliotheek Rijn en Venen heeft iedereen uitgenodigd om te komen kijken. Ook op de nabijgelegen scholen en kinderdagverblijven zijn de kinderen en hun ouders uitgenodigd en de kinderen zullen een presentje meekrijgen als zij aanwezig zijn. Het nieuwe bibliotheekpunt heeft als voordeel dat er vanaf nu twee vaste momenten zijn waarop iedereen van de bibliotheek gebruik kan maken. Dit was voorheen één keer per week op donderdag.

Leden Bibliobus
De Bibliobus stopt niet meer in Leimuiden, Rijnsaterwoude en Rijpwetering. Leden van de Bibliobus hebben allemaal een brief ontvangen waarin staat dat hun lidmaatschap bij de Bibliobus van Karmac automatisch per 1 januari 2018 stopt. Zij kunnen uiterlijk op 21 december de geleende boeken in de bibliobus inleveren.

Vanaf 15 december kunnen zij een lidmaatschap afsluiten bij het nieuwe bibliotheekpunt in Het Spant, of bij een andere vestiging van de Bibliotheek Rijn en Venen. Kinderen kunnen tot hun 18e jaar gratis lid worden bij de bibliotheek.

Volwassenen die voor 1 juli 2018 lid worden in Leimuiden ontvangen het eerste jaar  €10,- korting op hun jaarabonnement.

Het biebpunt zoekt ook enthousiaste vrijwilligers. Iedereen die het leuk lijkt om zelf als vrijwilliger aan de slag te gaan in het nieuwe biebpunt kan kijken op de website van de bibliotheek.

Iedereen is welkom
Niet alleen kinderen, maar ook hun ouders en de ouderen in Leimuiden en omgeving  zijn welkom in het biebpunt in Het Spant. Naast het lenen van materialen is de bibliotheek ook een plek om te ontmoeten, te leren en talenten te ontwikkelen. Daar hoeven mensen geen lid van de bibliotheek voor te zijn.

Het biebpunt is voortaan twee keer per week open.

Woensdag 10.00-12.00 en 14.00-16.30 uur

Vrijdag 14.00-16.30 uur

Meer informatie is te vinden op de website van de bibliotheek: www.bibliotheekrijnenvenen.nl

 

 

Artikel bron: Bibliotheerk Rijn en Venen