Lange Brug Oud Ade weer gedeeltelijk open

Oud Ade – Uit de berekeningen van vervolgonderzoeken blijkt dat de brug beperkt belastbaar is. Daarom wordt hij nu gedeeltelijk open gesteld voor autoverkeer.

Vanaf dinsdag 4 september is de Lange Brug vanaf 12.00 uur weer open voor autoverkeer en de ambulance. Dit besluit volgt uit inspectie en contra-expertise van de brug. Uit de berekeningen blijkt dat de brug beperkt belastbaar is. Daarom wordt hij nu gedeeltelijk open gesteld. De toegang tot de brug wordt versmald naar 2.30 meter, zodat zwaar verkeer er niet overheen kan. We plaatsen weer verkeerslichten. Hierdoor leiden we het verkeer om en om over de brug. De voorbereidingen op deze maatregelen nemen een paar dagen in beslag.

De bussen kunnen de komende weken nog niet over de brug. We hebben een speciale installatie besteld waarbij doorgang voor alleen bussen mogelijk is. We hopen dat dit binnen twee maanden gerealiseerd is. Voor vracht- en landbouwverkeer blijft de brug gesloten. Dat betekent dat ondernemers in Oud Ade en Rijpwetering nog steeds last hebben van de afsluiting. We begrijpen dat dit onwenselijk is en willen meedenken over oplossingen. Hiervoor kunt u terecht bij onze bedrijfscontactfunctionaris.

De ambulance en de politie kunnen vanaf dinsdag weer gebruik maken van de brug. Tot die tijd rijden zij om via de N445. Voor de brandweer geldt dat afhankelijk van de precieze locatie, de brandweer van Rijpwetering of Leiderdorp wordt ingeschakeld.

Een lijst met vragen en antwoorden is te vinden op de projectpagina Oud Ade | Lange Brug.

Artikel bron: Gem.KenB