Kranenburg ontvangst koninklijke onderscheiding

Woubrugge – Vrijdag 9 november is Jan Kranenburg in de Brandweerkazerne in  Woubrugge tijdens zijn laatste korpsavond Koninklijk onderscheiden. Burgemeester Marina van der Velde-Menting reikte de versierselen, behorende bij het Lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau, uit aan hem in het bijzijn van familie en de de korpsleden. Ook kregen diverse korpsleden hun welverdiende diploma’s uitgereikt voor de gevolgde cursussen.

Mooie carrière bij de brandweer
Kranenburg werd in september 1983 aangesteld bij de vrijwillige brandweer van Aarlanderveen als Aspirant Brandwacht. Hij is daar 24 jaar actief geweest. Daarna heeft hij zijn loopbaan vervolgd bij het korps van Woubrugge. Tijdens zijn brandweer carrière heeft Kranenburg verschillende opleidingen en scholingen gevolgd tot het niveau Hoofd Brandwacht.

Jan samen met commandant en onderscheidende korpsleden

Méér dan een brandweerman
De heer Kranenburg is een voorbeeld voor het korps. Zijn betrokkenheid en gedrevenheid zijn enorm. Hij is ook vele jaren voorzitter van de brandweervereniging ‘Altijd Paraat’ geweest. Zijn leukste klus was toch wel het organiseren van een survival.  De bekroning met de Koninklijke Onderscheiding is dan ook zeer op zijn plaats. Met zijn inzet is een prachtige bijdrage aan de samenleving in Kaag en Braassem geleverd. ‘Een zeer vakkundige betrouwbare man’, zoals zijn collega’s zeggen. Een enorme waardevolle en betrouwbare kracht die de brandweer na 35 jaar zeker gaat missen.

Naast de huldiging van Kranenburg kregen Rinus van den Kerkhof en Eric Jongejan de brandweermedaille voor 12,5 jaar brandweerdienst. Casper Uitenbogaard werd bevorderd tot bevelvoerder na het behalen van zijn diploma “brandmeester”. Eveline van Veen en Ferdinand Volwater kregen de vrijwilligersmedaille voor 15 jaar brandweerdienst. De korpsleden namen afscheid van Sonia van der Eijk die om priveleven stopt bij de Woubrugse brandweer.