Koude Koningsdag

Regio – Vanaf dinsdag is het behoorlijk fris met (winterse) buien. Wel is er ook nog wel ruimte voor de zon. Het wordt een koude Koningsdag, maar op lange termijn zijn er goede kansen op warmer weer.

wolken1

Vandaag, maandag, is er veel bewolking. In de ochtend is het op een lokaal spatje na droog. In de middag gaat het vanuit het noordwesten regenen. In Limburg en het zuidoosten van Brabant blijft het tot de avond meest droog.

Het wordt met 11 graden op de Wadden tot 15 in het zuidoosten wat warmer dan vandaag. De wind waait uit het zuidwesten tot westen en is matig tot vrij krachtig. Aan zee is de wind soms krachtig, windkracht 6.

Dinsdag draait de wind naar het noordwesten en voert vrij koude lucht aan. Boven de Noordzee ontstaan gemakkelijk buien en deze buien trekken van noordwest naar zuidoost over ons land. Hierbij is ook kans op hagel en een klap onweer. Tussen de buien door schijnt soms de zon en wordt het maximaal 7-9 graden.

Ook woensdag en donderdag (Koningsdag) waait er een vrij koude noordwestenwind en is er een mix van buien en zon. Waarschijnlijk is het aantal buien op Koningsdag lager dan dinsdag en woensdag en het aandeel zon in het weerbeeld hoger. Woensdag wordt het circa 10 graden, op Koningsdag 11. In de nachten koelt het in het binnenland af tot dicht bij het vriespunt met op veel plaatsen vorst aan de grond.

Na Koningsdag wordt het geleidelijk warmer en mogelijk schiet de temperatuur na volgend weekend door richting 20 graden.

Bron: weeronline