Koud, zonnig en lokaal wat sneeuw

Regio – Komende dagen wordt het kouder en gaat het ‘s nachts flink vriezen. Vooral dinsdag en woensdag is er daarbij veel zonneschijn.

Vandaag, maandag, blijft het vrijwel overal droog. De dag start in de noordelijke helft zwaar bewolkt en is de zuidelijke helft wisselend bewolkt. Later op de dag komt er ook in het noorden meer ruimte voor de zon. De wind draait van noordoost naar oost en is overwegend matig van kracht. De maximumtemperatuur ligt rond 3 graden, maar in de wind voelt het aan als -2.

Tijdens de nacht naar dinsdag zijn er opklaringen en koelt het flink af. De minima komen uit tussen -3 op de Wadden en in Zeeland en -6 in het oosten.

Dinsdag wordt waarschijnlijk de koudste dag van de week met een middagtemperatuur van 0 graden in het noorden tot +2 in het zuidwesten. Het is droog, vrij zonnig en er waait een zwakke tot matige (noord)oostenwind. De nacht naar woensdag lijkt de koudste nacht te worden met op grote schaal matige vorst. In de oostelijke helft van het land liggen de minima rond -7.

Ook woensdag is het nog droog winterweer met vrij veel zon. Het wordt 1-3 graden bij een zwakke tot matige noordoostenwind.

Donderdag wordt de stroming zuid(west)elijk. Het wordt circa 3 graden. De dag start droog en met zonneschijn. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en aan het einde van de dag vanuit het westen ook de neerslagkans.

Vervolgens wordt de weersverwachting tamelijk onzeker. Het kan tot zondag overwegend droog blijven met redelijk wat zon, maar een paar buien behoren ook tot de mogelijkheden. Echt koud wordt het waarschijnlijk niet, maar in de nachten blijft de kans op vorst groot.

Vanaf zondag neemt de kans op wisselvallig weer toe. De maxima liggen daarbij rond 5 graden en de minima rond het vriespunt. Neerslag kan af en toe in winterse vorm vallen, maar ook gewoon als regen.

Bron: weeronline