Kou staat voor de deur

Regio – Komende dagen wordt het gevoelig kouder. In de nachten gaat het op uitgebreide schaal vriezen en ook is er morgen en dinsdag kans op winterse neerslag.

Vandaag start de dag bewolkt en in de zuidelijke helft van het land ook op veel plekken regenachtig. In de loop van de dag komt vanuit het noorden op steeds meer plaatsen de zon tevoorschijn, maar ook trekken enkele buien vanaf zee over de kustgebieden. Bij deze buien is in het noorden kans op natte sneeuw. De middagtemperatuur ligt rond 6 graden en er staat een matige, aan de noordkust eerst nog (vrij) krachtige) noordoostenwind.

Morgenavond verdwijnen de meeste buitjes en volgen er brede opklaringen. Hierdoor gaat de temperatuur snel onderuit. In de nacht naar dinsdag vriest het op grote schaal. De minimumtemperatuur varieert van +1 graad in het westen van Zeeland tot -4 lokaal in het oosten.

Dinsdag start lokaal met een mistbank. Overdag is er een mix van wolkenvelden, zon en een enkele winterse bui. De middagtemperatuur varieert van 6 graden in het zuidwesten tot slechts 3 graden in Groningen. Aanvankelijk is er weinig wind, later op de dag steekt een zwakke tot matige zuidwestenwind op. In de nacht naar woensdag gaat het op veel plekken opnieuw vriezen.

Woensdag wordt een bewolkte en waarschijnlijk ook vrij natte dag. Op de meeste plaatsen valt regen, maar in het (noord)oosten is ook wat natte sneeuw mogelijk. De maximumtemperatuur varieert van 4 graden in het noordoosten tot 7 in Zeeland.

De rest van de week is het wat minder koud met maxima rond 8 graden en minima van een graad of 3. Het weerbeeld is daarbij meestal bewolkt met regelmatig regen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.