Koningsdag, volgend jaar nog groter

Hoogmade – Vorig jaar is het Alexia comité gestopt met het organiseren van de activiteiten op Koningsdag en waar iedereen dacht, o je hoe nu verder, heeft Joost van der Meer de handdoek opgepakt met het Maximaal Comité met het de kreet: met elkaar / voor elkaar. Joost en zijn team wisten 17 verenigingen te enthousiast te krijgen. Een fantastisch resultaat met ruim 30 vrijwilligers die de handen uit de mouwen te steken. Dat is prima gelukt met een activiteiten programma waar het hele dorp aan mee kon doen. Joost:’het is zeer geslaagd, volgend jaar gaan we nog groter.’

Een van de onderdelen was wie zijn huis het mooist versierde en HSV De Eindsprint organiseerde goudvis vangen. Voor de jongste kinderen was er door de IJsclub & Fit in de buurt een Tompouce estafette over 650 meter. Woensdagavond in Het Drieluik Vinyl Dico samen met Late or Never, het werd een volle bak tot in de kleine uurtjes.

Natuurlijk begon de Koningsdag met een optocht van versierde fietsen georganiseerd door de ouderraad van de basisschool. Zonder de harmonie maar bij Kom Eten maakten ze dat goed door een muzikale ondersteuning. Ondertussen was er ook aan de senioren gedacht die koffie met lekkers kregen bij Kom Eten. Op het schoolpijn was de toneelvereniging Zolderkolder voor het maken van Staatsieportretten waarbij HardRemedy & Azurite voor gezellige muzikale ondersteuning zorgen. In de Schuur konden de kinderen apenkooien via D.I.O. en bij M.M.O handbal, voetbal en tennisvereniging Kromme Does waarbij de jeugd punten kon scoren en dus leuke prijsjes verdienen.

P1050301 (Small)

De Bungee roeiwedstrijd van de stichting Sloepweesje was totaal iets nieuws. Roeien aan een elastiek en dan zover mogelijk komen bij Brasserie De Kromme Does.Veertien teams van acht sporters gingen de strijd met elkaar aan. In de finale was het team van MMOm net iets beter dan de damesboot van het Sloepweesje met de naam RuigeM8. Daar was ook de gelegenheid om over het water te lopen en te knutselen. Voor de ouderen was het prijsklaverjassen en daarna het 65+dinerbuffet. De avond werd gevuld door optreden van Coco bello’s.

Auteur: Job Grovenstein