Koning Winter kwakkelt

Regio – Net als veel grieperige mensen, zo kwakkelt ook deze winter door. Er komt weer neerslag aan en het is niet alleen maar sneeuw.

Het wordt vandaag, vrijdag, een bewolkte dag en een neerslaggebied breidt zich vanuit het westen over het land uit. Vanmiddag is het overal bewolkt en valt in de westelijke helft lichte sneeuw. De sneeuw breidt zich langzaam oostwaarts uit. In het westen kan een sneeuwdek van enkele centimeters ontstaan en daardoor is het regionaal glad. Er staat een overwegend matige wind uit zuidelijke richtingen en daardoor is het voor het gevoel koud.

In de nacht naar zaterdag verdwijnt de neerslag geleidelijk. Wel blijft het bewolkt. De minima liggen tussen -1 graad in het oosten en +1 graad in het westen. Daarmee is het een veel minder koud dan afgelopen nachten.

Zaterdag belooft een heerlijke winterdag te worden. De dag start in het oosten overwegend bewolkt, maar geleidelijk breiden felle opklaringen zich uit over het land. Het blijft droog en de temperatuur loopt op naar 5-6 graden. Dit zijn normale temperaturen voor de tijd van het jaar. De wind draait van west naar zuid en is overdag zwak tot matig. ‘s Avonds trekt de wind aan naar vrij krachtig tot hard. In het noordwesten kan het zelfs stormachtig waaien (8 Bft.). Vanuit het westen neemt de bewolking toe en in de nacht naar zondag trekt een neerslaggebied over het land. Hierbij is kans op natte sneeuw en ijzel. De neerslag gaat in de tweede helft van de nacht over in regen.

Zondag is het wisselvallig met een afwisseling van buien, wolkenvelden en zonnige perioden. Bij buien is kans op natte sneeuw, hagel en onweer. Het wordt 5-7 graden en daarmee is het een stuk zachter dan de afgelopen tijd. Tijdens buien ligt de temperatuur een paar graden lager. Ook in de avond en nacht naar maandag is kans op winterse buien. Plaatselijk kan het wit worden. De minima liggen tussen 0 en 2 graden. Lokaal kan het glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten en winterse neerslag.

De dagen daarna is het best aardig weer met zonnige perioden en wolkenvelden. Er is een kleine kans op een bui. Aanvankelijk komt de middagtemperatuur op normale waarden uit voor de tijd van het jaar met 4-6 graden. ‘s Nachts vriest het licht en is kans op gladheid. In de tweede helft van de week wordt het een paar graden zachter.

Bron: weeronline