Koersbaltoernooi in Het Spant

Leimuiden – Dinsdag 26 september werd in de grote zaal van Het Spant het jaarlijkse toernooi van de Koersbalclub Leimuiden gehouden. Tien teams uit de wijde omgeving, onder andere uit Naaldwijk en Zoetermeer, kwamen met hun beste zes spelers naar Leimuiden.

Van 10.00 uur tot 16.00 uur werd om mooie prijzen gespeeld, die grotendeels door de plaatselijke middenstand van Leimuiden en het bedrijfsleven zijn gesponsord. Tot de laatste minuut bleef het spannend. De ploegen van Heenweg/en Leimuiden stonden vrijwel gelijk. Heenweg had op een gelijkspel na, nog alles gewonnen. Maar anders dan bij voetbal zijn koersballen niet helemaal rond en kunnen deze dus vreemd rollen. Tegen de verwachting in won Rijnsaterwoude de laatste partij en zorgde daarmee voor de eindoverwinning van Leimuiden.

sept. 2017

Wethouder Henk Hoek, maakte op verzoek in de Spantbar de uitslag bekend.

Op de eerste plaats eindigde Leimuiden, 2 Heenweg/Westland en op de derde plaats De Ridder/Alphen a.d. Rijn. Wethouder Hoek prees de organiserende vereniging voor de actieve inzet en benadrukte dat sport en bewegen voor iedereen belangrijk is, niet alleen voor de gezondheid van lijf en leden, maar zeker ook voor het sociale aspect. Vooral voor senioren is het van belang om in beweging te blijven en onder de mensen te komen.

Wilt u meer weten over Koersbal in Leimuiden bel dan Ben Blom tel. 06 22706250

Artikel bron: Koersbalclub Leimuiden