Koel vakantieweekje

Regio – Het is te koud voor de tijd van het jaar. En dat nu net de bouwvak voor velen is begonnen. De kou is echter van korte duur.

wolken3

Vandaag, maandag, wordt een grijze en natte dag. De bewolking heeft de overhand en in de ochtend ontstaan talrijke buien. ‘s Middags neemt in het westen de buienkans af en is soms een glimp van de zon te zien. In het oosten en zuiden blijft het onverminderd grijs en buiig. De buien trekken langzaam waardoor plaatselijk veel regen kan vallen. Het wordt de koudste dag van deze zomerdip met maxima tussen 18 en 20 graden. Op plekken waar het langdurig regent wordt het niet warmer dan 16 graden!

In het oosten en zuiden staat een meest zwakke noordwestenwind. In de rest van het land waait het matig tot vrij krachtig.

‘s Avonds komen in het uiterste westen enkele opklaringen voor. In de rest van het land overheerst de bewolking. Een regengebied trekt vanuit het oosten over de Achterhoek, Zuidoost-Brabant en Limburg. In de rest van het land blijft het op een enkele bui na overwegend droog. In de nacht naar dinsdag valt in het zuidoosten regen. Het kwik daalt naar 12-14 graden.

Dinsdag blijft het weerbeeld hetzelfde met regen in het oosten en zuidoosten en de meeste droge momenten in het westen. Het is grauw, grijs en druilerig weer. In de loop van de middag trekt de regen naar het oosten weg en klaar het vanuit het westen breed op. De maximumtemperatuur ligt tussen 19 graden en 21 graden. Bij een matige tot vrij krachtige noordwestenwind voelt het fris aan.

Woensdag belooft een prima dag te worden. Er is meer ruimte voor de zon dan de voorgaande dagen en het wordt iets warmer. Het wordt 21 tot lokaal 23 graden. Zo nu en dan valt een bui. Er staat een zwakke tot matige westenwind.

De dagen daarna wordt het wisselvalliger met geregeld buien. Er is vrij veel bewolking en met maxima van 20-22 graden blijven we onder de normaal van 21-25 graden. Pas in het weekend lijkt een weersverbetering op til. De buienkans neemt sterk af en het wordt flink zonniger. Het wordt warmer en op zondag kunnen zelfs maxima van 24-28 graden worden gehaald.

Bron: weeronline