Klussen op Burendag

Rijnsaterwoude – Zaterdag 23 september was het weer burendag. Ieder jaar is de dierenweide in Rijnsaterwoude van de partij en ook dit jaar was een aantal leuke klussen bedacht.

Eén klus was noodzakelijk voor de gezondheid van de dieren namelijk het verven van het kippenhok. Hiermee krijgt de bloedluis minder kans de kippen lastig te vallen. Zowel volwassenen als kinderen verfden het hok mooi wit en zaten uiteraard zelf ook onder. De klus was goed geslaagd en de kippen zijn blij met hun “Jan de Bouvrie” interieur!

Naast de kippen, was er ook een klus bedoeld voor de geiten. De Rijk was bereid een mooie hoeveelheid hardhout te sponsoren en een ploeg is druk bezig geweest een mooie geitentafel te maken. Helaas werd de klus ietwat onderschat en zal er nog even moeten worden doorgewerkt om de geiten te kunnen laten klimmen en klauteren.

burendag

Naast de sponsoring in natura, werd de dierenweide dit jaar weer verrast door de motorclub Rijnsaterwoude. Inmiddels zijn zij een van de hoofdsponsors geworden en dit jaar werd er een cheque van 200 euro overhandigd. Hiermee kan er de komende tijd weer genoeg voer voor de dieren worden gekocht en kan Rijnsaterwoude van de dierenweide blijven genieten.

Alle klussers werden zoals gebruikelijk in de watten gelegd, met overheerlijke appeltaart en huisgemaakte pizza als lunch. Het weer werkte ook uitstekend mee. Er zijn nu alweer volop ideeën voor burendag 2018. Voor dit jaar worden de vrijwilligers en gulle sponsors uiteraard enorm bedankt!

Artikel bron: St. Dierenweide