Kleuters tijdelijk terug in Drieluik

Hoogmade –  Met ingang van het nieuwe schooljaar 2017-2018 genieten de kleuters uit Hoogmade hun onderwijs in Drieluik. Na de sloop van 4 lokalen van basisschool Ter Does in de afgelopen vakantieperiode is er nu voor hen tijdelijke huisvesting in de CCH-accommodatie.

drieluik (Small)

Na 40 jaar zijn de kleuters weer terug op de plek waar ze eerder ook welkom waren. Volgens de planning voor één jaar tot september 2018 wanneer de brede school in gebruik genomen wordt.  In 1976/1977 is de voormalige varkensstal van boerderij Disseldorp gesloopt en is Drieluik gebouwd. Het lokale schoolbestuur van Ter Does, de voormalige gemeente Woubrugge en de Stichting Cultureel Centrum Hoogmade (CCH) werkten prima samen voor een gezamenlijk belang. De reden voor deze bouw: er waren steeds meer kleuters en die konden niet worden gehuisvest in de twee kleuterlokalen van Ter Does. Dus gingen ze samen voor een derde lokaal en is Drieluik geboren.

En nu zijn de kleuters voor één jaar weer terug op het ‘oude nest’. Ter Does en het CCH hebben in goed overleg deze tijdelijke huisvesting georganiseerd. Het is het komende jaar een beetje schikken voor alle betrokkenen: in de basisschool voor de groepen daar en voor de kleuters en de hurende verenigingen in Drieluik en de Stal. En dat geldt ook voor de peuterspeelzaalkinderen, de Tussenschoolse Opvang (TSO) en Naschoolse Opvang (NSO) van de basisschoolleerlingen. Zij verblijven in het komende schooljaar in de Barg en de Stal. Als de nieuwe brede school gereed is zullen ze allemaal verhuizen naar de nieuwe brede school.

Artikel bron: CCH