Kinderen veilig binnen uw vrijwilligersorganisaties

Kaag en Braassem – Werk je als vrijwilliger of ben je een bestuurder van een vrijwilligersorganisatie waar met kinderen, jongeren of verstandelijk beperkten wordt gewerkt? Dan willen wij je van harte uitnodigen om deel te nemen aan de training “In veilige handen” op maandag 4 en 11 september.

in-veilige-handen

Seksueel overschrijdend gedrag tegenover kinderen: soms is het zo duidelijk dat je er niet omheen kunt. Maar er zijn ook genoeg grijze gebieden zoals ongepast troosten, kinderen thuis uitnodigen om te gamen en foto’s sturen via Facebook. Het feit dat 1 op de 20 jongens en 1 op de 5 meisjes voor het zestiende jaar te maken krijgen met seksueel overschrijdend gedrag geeft aan dat aandacht hiervoor noodzakelijk is. Het is belangrijk dat je actie onderneemt om de kinderen die aan jouw zorg zijn toevertrouwd te beschermen tegen ongewenst gedrag. Maar ook jouw vrijwilligers verdienen bescherming tegen mogelijk ongegronde verdachtmakingen.

Om de veiligheid van kinderen in jouw vrijwilligersorganisatie beter te kunnen waarborgen organiseert De Driemaster de training “In veilige handen”. Hoe maak je dit onderwerp nu bespreekbaar binnen jouw organisatie, hoe signaleer je het, hoe kun je het voorkomen? En wie kan je daarbij ondersteunen? Dit zijn vragen die aan bod komen tijdens de training. Verder is er veel ruimte voor praktische vragen, het oefenen van gesprekstechnieken en worden handvatten aangeboden om jouw organisatie veiliger te maken.

Informatie

De training is voor alle vrijwilligers en bestuurders van vrijwilligersorganisaties die werken met jeugd in Kaag en Braassem.

Kosten: Deelname is gratis

Wanneer: Maandag 4 en 11 september

Locatie: Hof van Alkemade schoolbaan 2b , Roelofarendsveen

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Extra’s: Na de training ontvangt u een certificaat.

Aanmelden

Om deel te nemen aan deze voorlichtingsavond vraag ik u, om u aan te melden via het e-mailadres: f.vanden.berg@dedriemaster.nu

Artikel bron: Driemaster