Kinderen veilig binnen uw vrijwilligersorganisaties

Kaag en Braassem – Werkt u als vrijwilliger of bent u een bestuurder van een vrijwilligersorganisatie waar met kinderen, jongeren  of verstandelijk beperkten wordt gewerkt? De Driemaster nodigt u van harte uit om deel te nemen aan de training “In veilige handen”  op dinsdag 30 oktober en 6 november.

Seksueel overschrijdend gedrag tegenover kinderen: soms is het zo duidelijk dat je er niet omheen kunt. Maar er zijn ook genoeg grijze gebieden zoals ongepast troosten, kinderen thuis uitnodigen om te gamen en foto’s sturen via Facebook. Het feit dat 1 op de 20 jongens en 1 op de 5 meisjes voor het zestiende jaar te maken krijgen met seksueel overschrijdend gedrag geeft aan dat aandacht hiervoor noodzakelijk is. Het is belangrijk dat u actie onderneemt om de kinderen die aan uw zorg zijn toevertrouwd te beschermen tegen ongewenst gedrag. Maar ook uw vrijwilligers verdienen bescherming tegen mogelijk ongegronde verdachtmakingen. 

Om de veiligheid van kinderen in uw vrijwilligersorganisatie beter te kunnen waarborgen organiseert De Driemaster de training “In Veilige Handen”. Hoe maakt u dit onderwerp nu bespreekbaar binnen uw organisatie, hoe signaleert u het, hoe kunt u het voorkomen? En wie kan u daarbij ondersteunen? Dit zijn vragen die aan bod komen tijdens de training. Verder is er veel ruimte voor praktische vragen, het oefenen van gesprekstechnieken en worden handvatten aangeboden om uw organisatie veiliger te maken.

Voor wie
: Alle vrijwilligers en bestuurders van vrijwilligersorganisaties die werken met jeugd in Kaag en Braassem.
Kosten: Deelname is gratis
Wanneer: dinsdag 30 oktober en 6 november
Locatie: Hof van Alkemade schoolbaan 2b , Roelofarendsveen
Tijd: 19:30 – 21:30 uur
Extra’s: Na de training ontvangt u een certificaat 

Aanmelden
Om deel te nemen aan deze voorlichtingsavond vraag ik u, om u aan te melden via; f.vanden.berg@dedriemaster.nu

 

Datum: 30-10-18
Tijd: 19.30