Kinderen in Kaag en Braassem krijgen boek cadeau!

Kaag en Braassem – Alle kinderen van groep 3 t/m 8 krijgen de jeugdklassieker Ronja de roversdochter van Astrid Lindgren cadeau. Op 9 februari om 11.00 deelt wethouder Henk Hoek van Onderwijs de eerste boeken persoonlijk uit aan kinderen van groep 5a/5b van De Klimboom in Roelofarendsveen. Alle andere kinderen kunnen vanaf vrijdag 9 februari het boek ophalen bij ons in de winkel.

Zij moeten hiervoor de speciale voucher meenemen die ze op school hebben ontvangen. Het boek wordt aangeboden namens De Driemaster, de gemeente en Veenerick.

Het initiatief ‘Geef een boek cadeau’ heeft als doel alle kinderen in Nederland te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is. Hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld. Geletterdheid is bovendien een voorwaarde voor succes op school en later in de samenleving. Het boek is vanaf vrijdag ook gewoon te koop voor 2 euro.

Begin april wordt het initiatief ‘Geef een prentenboek cadeau’ gelanceerd voor de kinderen van 0 t/m 5 jaar.

 

Artikel bron: KenBnieuws