Kinderboekenweek bij Bibliotheek Rijn en Venen

Thema: Voor altijd jong!

Regio – Voor altijd jong! Dat is het thema van de Kinderboekenweek 2016, waarin opa’s en oma’s centraal staan.
Opa’s en oma’s spelen een belangrijke rol in het leven van kinderen. Ook in kinderboeken. Dat begint al bij Opa en oma Pluis van Dick Bruna, maar ook in boeken van Jacques Vriens en Sjoerd Kuyper hebben opa’s en oma’s een prominente rol.
kinderboekenweek

Oma Boef in de Bieb en het Parktheater
Vanuit het samenwerkingsnetwerk BOOST trekken de bibliotheek en Parkvilla samen op tijdens de Kinderboekenweek. Het boek ‘Oma Boef’ van Davis Walliams staat hierin centraal. De hoofdpersoon, Ben, is elf jaar en gaat vaak logeren bij zijn oma. Samen met haar beraamt hij een grote juwelendiefstal en beleeft hij allerlei avonturen. In de bibliotheek wordt er voorgelezen uit ‘Oma Boef’, kinderen kunnen tekenen en kleuren en er is een sjoelwedstrijd waarbij de kinderen kaartjes kunnen winnen voor de voorstelling ‘Juwelen-Oma’ van Marjo Dames in het Parktheater op woensdag 12 oktober.

Cadeau van de bibliotheek: tijdschrift Voor altijd jong!
Tijdens de Kinderboekenweek ligt er voor de jonge leden een mooi cadeau klaar in de bibliotheek. Het cadeau van de bibliotheek is dit jaar meer dan ooit voor jong en oud. Namelijk een prachtig tijdschrift dat helemaal in het teken staat van het thema Voor altijd jong! Wees er snel bij want op=op.

Leesplezier
Kinderen kunnen niet vroeg genoeg met taal in aanraking komen. Zo leren zij meer woorden kennen en krijgen ze meer plezier in verhalen en lezen. Vergeleken met kinderen die niet worden voorgelezen, leren zij aantoonbaar sneller lezen. Van deze vaardigheid hebben zij hun hele schooltijd profijt, ook bij andere vakken dan taal.

Plezier in lezen krijg je vooral in een fijne omgeving en met iemand die je helpt. De Kinderboekenweek is dan ook een prachtig moment om dit in praktijk te brengen. (Groot)ouders die elke dag een half uurtje voorlezen, geven kinderen iets onbetaalbaars mee. En de (voor)leesboeken zijn het hele jaar te leen bij de Bibliotheek. Voor kinderen tot en met 17 jaar is het lidmaatschap gratis.

Data activiteiten:
5 of 8 oktober in alle vestigingen

Kijk in de agenda op bibliotheekrijnenvenen.nl voor het volledige programma. Kinderen zijn van harte welkom met hun opa en/of oma en natuurlijk ook met hun ouders.

Artikel bron: Bibliotheek Rijn en Venen