Kerstwandeling kerken met erwtensoep en warme chocomelk

Oude Wetering/Roelofarendsveen – Zaterdag 23 december organiseerde de Protestantse gemeente Oude Wetering en de H. Franciscus parochie een kerstwandeling door Oude Wetering en Roelofarendsveen.

Rond 16.15 u verzamelden de ruim 500 deelnemers zich in De Spreng in Oude Wetering om een bakkie erwtensoep en een broodje worst te nuttigen. Ondertussen werden de groepen ingedeeld, waarna die een voor een op pad gestuurd werden. Onder begeleiding van een gids werd er een route gelopen. Deze hele route was verlicht door waxinelichtjes in glazen potten. Onderweg kwam men langs verschillende kersttaferelen. Zo werden bij de Plantage de deelnemers geteld en hun namen genoteerd door de soldaten van de keizer. In de herberg aan de Noorderhemweg was er voor iedereen en lekker kerstbroodje en heerlijke warme chocomelk. Ook kon men meezingen met een koor. Op het Noordeinde stonden de 3 wijzen uit het oosten met hun kameel te turen naar de kerstster.

Bij de Petruskerk in Roelofarendsveen zaten Jozef en Maria te wachten om hun kindje aan iedereen te laten zien. Verder was er voor iedere deelnemer beschuit met muisjes en werd er afgesloten met een dienst.

Nog even wat feitjes over de tocht:

Nog wat feiten: er branden 2000 lichtjes in 2000 potten.

Er liepen 507 mensen mee

Er ging 80 liter eigengemaakte erwtensoep op

Er hebben 20 mensen potten neergezet en aangestoken

Er hebben 25 mensen meegespeeld

Er hebben 6 mensen hun tuin/carpoort ter beschikking gesteld en aangekleed

Het is georganiseerd door

Henriette van Buuren

Joze Koot

Wendy Huigsloot

Carla van Ruiten

en Marian van Velzen

Namens de Franciscus Parochie en de protestantse kerk van Oude-Wetering

Artikel bron: KenBnieuws