Kennismaken met badminton bij Sportvereniging ROAC

Kaag en Braassem/Rijpwetering – Binnen het ROAC bestuur wordt regelmatig gesproken over het sportaanbod en de mogelijke aanpassing/uitbreiding van daarvan. Badminton is een van de sporten die daarbij aan de orde is gekomen. Toen badmintonclub Apollo afgelopen seizoen bij ROAC aanklopte voor een gesprek, zijn de zaken in een versnelling geraakt.

Apollo kampte met een daling van het aantal leden en zocht daarom aansluiting bij een grotere vereniging en ROAC paste als omnisportvereniging helemaal in dat plaatje. Na een aantal gespreken is in goed overleg besloten dat de vereniging Apollo zich opheft, hetgeen inmiddels gebeurd is. Een flink deel van de leden is overgekomen naar de nieuw te starten badminton afdeling van ROAC. Afgelopen week hebben deze badmintonners hun eerste training, onder vlag van ROAC, in de Hertogshal gehad.

Open avonden

Om iedereen in de gelegenheid te stellen kennis te maken met badminton organiseert ROAC twee open avonden. De eerste is op woensdag 30 augustus van 20.00 tot 22.30 uur en is voor iedereen van 18 jaar en ouder. Op vrijdag 1 september is er een open avond van 18.00 tot 20.00 uur voor de jeugd van 6 tot 18 jaar.

De open avonden krijgen een vervolg in een introductiecursus van 3 of 4 avonden in de maand september. Voor de volwassenen is dat op woensdag 6, 13, 20 en 27 september van 20.00 tot 21.30 uur en voor de basisschooljeugd op vrijdag 8, 15 en 29 september van 18.00-19.00 uur. Voor jeugd van 12 tot 18 jaar is het ook op vrijdag 8, 15 en 29 september, dan van 18.30 tot 20.00 uur. Dit alles vindt plaats in de Hertogshal, Rijpwetering.

Interesse? Schroom niet en kom meedoen. Het enige wat hiervoor nodig is, is sportieve kleding en zaalsportschoenen. Er zijn voldoende rackets in de sporthal aanwezig.

Artikel bron: ROAC