Kennemers en WVC delen de punten eerlijk

Oude Wetering – Op papier een topper, maar in de praktijk werd het door de omstandigheden heel wat anders…

Kunstgras heeft zo zijn voor en nadelen, je kan heel vaak voetballen, maar of dit altijd het spel (plezier) ten goede komt moet men zich toch echt eens afvragen. Marin van Heiningen had er vandaag echt zin in, zelfs de muziek box moest mee, en het liefst moesten we sexy voetbal gaan spelen. Maar ja daar gingen de plannen van Marin al in rook op, gezien de omstandigheden….

Als om 14:00 uur de fluit van de scheidsrechter klinkt, hebben we wel geteld 2 toeschouwers die de kou aandurven vanuit WVC perspectief, maar goed, Roel Schats en Ton Zwagerman zijn dan ook nog van de generatie dienstplicht en hebben het schuttersputje bij – 15 graden op de hei nog meegemaakt dus die zijn wel wat gewend. Over de wedstrijd kunnen we zeker in de beginfase kort zijn, het is strijden tegen de elementen (de wind en kou) voor beide teams en de keepsters hoeven zich nog niet warm te draaien. Er is wel wat dreiging maar menig goed bedoelde bal komt tocht ergens anders terecht dan uiteindelijk bedoeld c.q. gedacht.

Toch komen we langzaam aan wat beter in het spel en komen er wat aanvallende combinaties te zien, we krijgen zelfs een grote kans, als op links Renee van Veen mooi wordt vrijgespeeld en haar voorzet Kelly v/d Tang vrij voor het doel vindt, maar de keepster weet haar kopbal knap uit de hoek te duiken. Nog een diepe bal op Lynn Bouwmeester, maar de keepster is net iets eerder bij de bal dan Lynn, zonde. Aan de andere kant komen we ook goed weg, zeker als alles wat Kennemers is moord en brand schreeuwt als de bal onbedoeld op de arm van Marinka van Scheppingen komt, er zijn scheidsrechters die hem op de stip leggen maar deze gelukkig niet, en zo gaan we met een 0-0 de rust in.

In de rust ziet Marin van Heiningen de rest van haar dubbele agenda in rook op gaan, ze kwam om te voetballen in Beverwijk maar wordt nu gewisseld, maar er was meer loos, de trainer heeft onbedoeld het prille wat in de lucht hing met de grond gelijk gemaakt, hoe gaan we dit weer goed krijgen, komt er nog een 2e  kans ?

We komen goed uit de kleedkamer en domineren in het eerste kwartier na rust de wedstrijd, een mooie aanval waarbij uiteindelijk Kelly v/d Tang, Mirjam Schats vrij voor de keepster weet te zetten, helaas krijgt Mirjam oog in oog met de keepster de bal niet in de goal. Nina Hoogenboom met een solo waarbij ze 3 vrouwen voorbij gaat maar net niet tot afwerken kan komen. Een afstandsschot van Nina Hoogenboom die via de lat terugkomt, maar Mirjam Schats krijgt de bal niet onder controle om de rebound binnen te werken. Na een kwartier ontworstelt de Kennemers zich van de druk,  en krijgt ook een grote kans maar deze gaat er gelukkig niet in.

De wedstrijd is er een van wie scoort die wint, beide teams hebben moeite met het afwerken van kansen, wij hebben in de eerste fase onze kansen gehad, maar naarmate de wedstrijd vordert komt de Kennemers steeds beter in hun spel en moeten we achteruit, er komen ook voor de Kennemers een aantal, kansen/ schoten maar de meeste zijn te zwak of gaan ver naast of over niets om je ongerust over te maken. Toch houdt de druk steeds meer aan en komen we er bijna niet meer uit, er volgen een paar scrimmages binnen onze 16 meter maar Anne Kammeraat, Dian Huigsloot, Nienke Bakker en Marinka van Scheppingen gooien zich overal voor. De ultieme kans voor de Kennemers is er 1 die ze niet krijgen waar ze wel recht op hebben, onze keepster is te laat en de speelster gaat neer, gelukkig voor ons ziet de scheidsrechter er niets in ondanks de hevige protesten van de thuisclub.

Als we dan ook de thuisclub hun laatste kans zelf om zeep helpt door een slechte aanname vrij in de 16 meter gaan we met een 0-0 terug naar de kleedkamer en nemen we een punt mee in de tas. We hebben denk ik gezien de weersomstandigheden een uur lang best goed gespeeld, zeker in het kwartier na rust was het goed, alleen het laatste half uur konden we dit niet volhouden en zakte we steeds verder weg en is een puntendeling voor beide teams wel rechtvaardig.  De Kennemers nog bedankt voor de sportieve wedstrijd en de hapjes !

Volgende week thuis tegen Medemblik kijken of we het dan langer kunnen volhouden.

In de Poule: Kennemers gaat naar de 1e  plaats omdat Winkel – Velsen niet doorging en dat betekent voetballen met de paasdagen. KFC won knap de lastige uitwedstrijd bij Purmerland met 1-2 en blijft zo lekker in de middenmoot staan. Ook Medemblik – Hillegom ging niet door, maar wanneer ze die inhalen ?  Limmen won zoals verwacht met 1-5 bij ‘t Goy.
Floreant en Overbos deelde de punten in Boskoop en schieten daar beide eigenlijk weinig mee op om weg te blijven van plaats 10 en 11.

 

Artikel bron: WVC