Kamerkoor Con Passione zingt Hodie Completi Sunt

Oude Wetering – Zondagmiddag 27 mei laat kamerkoor Con Passione Pasen, Hemelvaart en Pinksteren op één middag vallen in het concert Hodie Completi Sunt. Onder leiding van Dirk Kaandorp en met medewerking van een strijkersensemble en Jeroen Koopman op basso continuo.

Als in de Goede Week voor Pasen de verrijzenis van Jezus wordt gevierd, breekt een periode van 50 dagen aan waarin Hemelvaart valt en die afsluit met Pinksteren, de dag waarop de Heilige Geest is neergedaald. Een periode vol emoties: treurnis, blijdschap en verwarring wisselen elkaar af. Al eeuwenlang heeft dit componisten geïnspireerd tot het schrijven van prachtige muziek.

A-capella-werken worden afgewisseld met werken begeleid door basso continuo en een strijkensemble. Dirk Kaandorp diepte uit een archief in Guatemala een manuscript op van een korte Pinkstercantate van Delgado. Kaandorp bewerkte het stuk dat in 1724 werd geschreven tot een hedendaagse partituur. Kamerkoor Con Passione laat het na waarschijnlijk drie eeuwen weer klinken.

Zondag 27 mei in De Spreng Oude Wetering, Kerkstraat 50 in Oude Wetering.
Aanvang: 15:00 uur, toegang vanaf 14:30 uur. Kaarten kopen of reserveren kan via www.kamerkoorconpassione.nl of conpassione@ziggo.nl of telefonisch via 071-5012157.
Voorverkoop €13,-. Aan de zaal €15,-. Kinderen tot 18 jaar €7,50.

 

Datum: 27-05-18