Kai Verbij en Manouk van Emmerik de sporthelden 2016

Kaag en Braassem – Voor de vierde keer organiseerde de Stichting Sportpromotie Kaag en Braassem de Sportverkiezing in de gemeente. De jury met Renz Rotteveel (schaatsen), Monique Velzeboer (olympisch kampioen shorttrack), Karin Legemate (Ado, AZ, Telstar), Richard van der Meer (AZ `67) en voorzitter notaris John Kroes maakten hun keuze bekend wie zich een jaar lang de sportvrouw, sportman, sporttalent en sportploeg mag noemen. Daarnaast werd de oeuvre prijs uitgereikt aan Bob de Jong voor zijn jarenlange topprestaties op het ijs op de lange afstanden.
2017 (Small)

Sportman werd Kai Verbij die in 2016 vele successen boekte. De schaatser uit Hoogmade deed hij won het NK Afstanden in het seizoen ‘15/’16, werd Nederlands Kampioen Sprint met twee overwinningen op de 1.000 m en hij sloot het WK Sprint af met een derde plaats in het eindklassement. Hij liet Mischa Heemskerk (Catamaran zeilen) uit Oude Wetering die het Acat Wereldkampioenschap won achter zich en ook Patrick van Klink (Boccia) uit Roelofarendsveen die voor de vierde keer zich Nederlands Kampioen mag noemen.

Manouk van Emmerik (schaatsen) uit Leimuiden werd de sportvrouw van 2016. Afgelopen jaar werd ze wereldkampioen op het WK schaatsen Allround Masters (senioren). Daarnaast won Manouk de Flevobokaal 2016, werd ze tweede tijdens het NK Masters en werd ze clubkampioen van Nut & Vermaak. Zij liet de genomineerden Alieke Hoogenboom uit Roelofarendsveen (mountainbike en hardlopen) en Britt van Leijden (handbal) uit Hoogmade achter zich.

De sportploeg van 2016 werd TV Leimuiden Heren Zaterdag 1 (tennis). Zij werden in 2016
kampioen, waardoor het promoveerde naar het hoogste regionale niveau en het op
één na hoogste niveau in Nederland. Niet eerder speelde een tennisteam uit Kaag en Braassem zo hoog. Zij gaven het voetbalteam van Kickers ’69 het nakijken die in 2016 promoveerde uit de vierde klasse.

Sem Koster (skeeleren) uit Leimuiden werd uitgeroepen als het sporttalent 2016. Bo Hoogervorst (dance / hiphop) en Emma Vrieler (hockey) waren de andere genomineerden.

 

 

Auteur: Job Grovenstein