Kaegse Gondelvaart: markt, versierde boten en vuurwerk

Kaag -Voor de derde editie van de Kaegse Gondelvaart wordt weer groots uitgepakt. Het evenement, dit jaar op zaterdag 18 augustus, heeft verschillende onderdelen. Om 23.00 uur wordt de dag afgesloten met een spetterend vuurwerk.

De organisatie verwacht tussen de vijftig en honderd boten dit jaar. Deze presenteren zich met verlichting en maken een rondje in het donker over de Kagerplassen. De stoet wordt begeleid met muziek van o.a. DJ Marcel. Het startschot voor de vaartocht wordt gegeven door iemand van de academie voor Zelfstandigheid. Op deze academie wordt mensen met een (verstandelijke) beperking een ontwikkelingstraject aangeboden.

Streekproducten en waterspellen

Maar overdag is er ook genoeg vertier op Kaag. Zo start om 12.00 uur de vis-rokerijwedstrijd. Om 13.00 uur is er een productenmarkt met streekproducten, watergerelateerde spellen, kinderspellen en livemuziek. De verlichte boten gaan om 21.15 uur varen.

Zelfstandigheid

Op rondvaartboot Koningin Juliana (Partyboot Rederij van der Meer) varen op deze dag studenten van de academie voor Zelfstandigheid uit Leiden. De studenten krijgen deze dag aangeboden om ze in het zonnetje te zetten, maar ook met als doel de academie meer naamsbekendheid te geven.

Rondje Kaag

De Kaegse Gondelvaart start vanaf Jachthaven Kaagdorp. De boten varen via Ringvaart Buitenkaag en vervolgens langs de Huigsloterdijk richting Balgerij waar het keerpunt is. Daarna naar de Lisserdijk tot de A44 waar ze voor het viaduct keren en naar Faljeril varen. Tussen Faljeril en Tante Kee varen de boten naar Vogelskamp en Eijmerspoel. Bij Spijkerboor keert de stoet retour naar Restaurant Benjamin, ‘t Vissertje, Fietspont (Kaag/Oud Ade), Kompas Kaag, Tante Kee tot ‘t-Gravenwater bij Royal van Lent.

Zet de Kaegse Gondelvaart in je agenda: zaterdag 18 augustus, 12.00-23.30 uur.

Artikel bron: KenB nieuws