Kaag en Braassem schaatsavond op 14 januari

Kaag en Braassem – Zaterdagavond 14 januari wordt voor de vijfde keer de Kaag en Braassem schaatsavond georganiseerd. Dit spektakel wordt gehouden op de Haarlemse ijsbaan Kennemerland. De avond staat in het teken van de schaatssport in de breedste zin van het woord. Naast de wedstrijdsport is er ook aandacht voor recreatieve schaatser,  ‘de avond moet een promotie voor de schaatssport zijn’.

kaag-braassem-2017-212x300

De ijsbaan is vanaf 19.30 uur open. In het eerste deel van de avond krijgt de jongste jeugd de gelegenheid om hun kunsten te vertonen. Vanaf 19.45 uur is het vrij schaatsen voor jong en oud: ouders/verzorgers, broers/zussen, opa’s en oma’s; Iedereen is welkom op het ijs! Er is een prestatietocht met een stempelpost waarmee, na het inleveren van de stempelkaart, wat lekkers gehaald kan worden. Om 20:15 uur zijn de 100 meter wedstrijden voor de jongste jeugd (ouders, opa’s en oma’s zijn natuurlijk ook welkom om mee te doen). Zij kunnen dan proberen om op de 100 meter hun tijd te verbeteren. Alle kinderen krijgen ruimschoots de gelegenheid om meerdere keren te starten. Het vrij schaatsen eindigt om 21.30 uur.

Voor de tweede keer doen we dit jaar een “ race tegen de haas’. Het is de bedoeling om voor de haas uit te blijven schaatsen. Als je door de haas wordt ingehaald dan mag je nog wel blijven schaatsen maar dan moet je naar de binnenkant (op de blauwe baan) en kan je lekker schaatsen kijken of het de haas lukt een ieder in te halen. De start hiervan is gepland om 21.30 uur.

Hierna is het de beurt aan de recreatieve schaatser. Iedereen mag vanaf 22.00 uur deelnemen aan “De 25 van Kaag en Braassem”. Een recreatieve tocht voor iedereen.

Daarmee is de avond nog niet voorbij. Klapstuk van de avond wordt het vijfde officiële kampioenschap marathon van Kaag en Braassem, een wedstrijd van 25 ronden. Deze marathon gaat van start om 22:30 uur. Aanmelding via www.ijsclubnutenvermaak.nl.

Om organisatorische redenen zijn we genoodzaakt om aan een ieder die deze avond wil bezoeken een donatie van 1,00 Euro te vragen zodat we ook deze avond weer kunnen organiseren. Graag tot ziens!

Meer info:  http://www.ijsclubhoogmade.nl/kaag-en-braassem-schaatsavond-2017/Voorlopig programma in het kort:

Artikel bron: http://www.ijsclubhoogmade.nl/kaag-en-braassem-schaatsavond-2017/