Kaag en Braassem huldigt de vrijwilligers van het jaar

Kaag en Braassem – Deze winter geen nieuwjaarsreceptie bij de gemeente. In plaats daarvan was er dit jaar een kerstborrel. Hoewel de naam anders was, was de rest van de avond hetzelfde als tijdens een nieuwjaarsreceptie. Bij de ingang zorgde QIZUM voor een Dickensachtige sfeer en was er alcoholvrije gluhwein, geserveerd door de mensen van de Vergulde Vos, die de catering vanavond deden. De burgemeester heette iedereen welkom en deed haar toespraak waarin zij refereerde naar het thema van deze avond, “duurzaamheid”. Wethouder Schoonderwoerd mocht de vrijwilligers van het jaar bekend maken. Bij de jonge vrijwilliger ging de prijs naar Lieke Hoogeveen uit Roelofarendsveen. De prijs voor de vrijwilligersorganisatie ging naar de Waterduikers van de Stichting Geef Gehandicapten Kans. De vrijwilliger van het jaar was dit jaar net even anders dan andere jaren. Deze vrijwilligster wil liever anoniem blijven. Iets wat de gemeente respecteerde.

alle gehuldigde vrijwilligers

De jury die de prijzen toekende bestond uit Mart van de Ven van Lions club Alkemade, Fried Elsgeest van de adviesraad voor het sociaal domein en wethouder Floris Schoonderwoerd. De vrijwilligers die met de prijzen naar huis gingen zijn volgens de jury het meest uniek in wat ze doen voor een ander.

Lieke Hoogeveen uit Roelofarendsveen: Jonge vrijwilliger tot 22 jaar

Een paar jaar geleden begon Lieke als maatschappelijk stagiair bij de Stichting Vakantiespelen Alkemade. Zij was meteen verkocht en bloeide op tot een volwaardige en gewaardeerde vrijwilliger. Lieke is een betrouwbare jonge dame die zich 100% inzet. Met haar pas 17 lentes heeft zij zich ontpopt tot een belangrijke kracht binnen de VAKantiespelen. Lieke heeft al aangegeven dat als ze 18 is, ze graag langzaamaan de hoofdleiding van de Sleep-Out overneemt. De Sleep-Out is een van de meest bezochte activiteiten van de VAKantiespelen. Al vanaf haar eerste jaar draait zij als vrijwilliger hierin mee en zij weet intussen van de hoed en de rand. Lieke is kortom een stabiele factor waar je op kunt bouwen.

Deze vrijwilliger wil graag anoniem blijven: Vrijwilliger vanaf 22 jaar

We hebben een zeer actieve en ook zeer bescheiden ‘Vrijwilliger van het jaar’ gevonden. We hebben de directe omgeving van deze persoon geïnformeerd over de uitverkiezing. Deze lieten de gemeente weten dat zij inschatten dat de winnaar anoniem wil blijven. Daar geven wij natuurlijk gehoor aan. Daarom leveren we geen verdere informatie over deze persoon. De gemeente zorgt dat de prijs bij de juiste persoon terecht komt.

De Waterduikers van Stichting Geef Gehandicapten Kans: Vrijwilligersorganisatie van het jaar

De Waterduikers is een onderdeel van de Stichting Geef Gehandicapten Kans (GGK) en bestaat uit een groep vrijwilligers waarvan velen al een groot aantal jaren actief zijn. De vrijwilligers zetten zich in om kinderen, jong volwassenen en volwassenen met een beperking te leren zwemmen. De zwemles is elke zaterdagmiddag in zwembad De Tweesprong. Vol overgave en enthousiasme leren de vrijwilligers de leerlingen op hun eigen niveau zwemmen. Doel is het behalen van het diploma of een of meerdere certificaten. De Waterduikers maken er elke keer weer een feestje van.

Artikel bron: gem. KenB/KenBnieuws