Jubilarissen in het zonnetje bij najaarsconcert D.H.H.

Hoogmade – In een volle De Schuur viel er zaterdagavond 3 november genoeg te vieren tijdens het najaarsconcert van de plaatselijke muziekvereniging De Heerlijkheid Hoogmade. Naast de optredens van de slagwerkgroep, het leerlingenensemble en de harmonie werden drie leden, Siem van der Endt, André van der Voorn en Erwin Loggen extra in het zonnetje gezet vanwege hun jarenlange lidmaatschap. Het laat maar weer zien dat de muziekvereniging nog steeds springlevend is.

de jubilarissen

Tussen de optredens door huldigde voorzitter Glenn van Rijn de jubilarissen met een toespraak vergezeld met een diapresentatie over de actieve jaren bij D.H.H. Voor Erwin Loggen is dat 25 jaar. Hij begon in 1993 als negenjarig jongetje op de blokfluit en stapte al snel over op de hoorn. Nu speelt hij op de Bes hoorn en de trombone (basvariant).

André van der Voorn is in 1978 ook als negen jarige lid geworden van de vereniging. Een muzikale duizendpoot begonnen op de bariton gevolgd door de trombone en de laatste 10 jaar op de bas. Hij is 10 jaar voorzitter geweest en houdt zich bezig met het instrumentenbeheer en maakt nu opnieuw onderdeel uit van het bestuur. Beide jubilarissen kregen als waardering de bijbehorende insigne opgespeld door hun vrouw.

het echtpaar Van der Endt

Het oudste spelende lid van de vereniging, Siem van der Endt, werd op zijn twaalfde lid van de vereniging in 1943. Maar voordat hij dat kon worden moest het in stemming gebracht worden om dat mogelijk te maken. Want ja, kon een lid van de protestantse kerk wel lid zijn van een rooms katholieke muziekvereniging. Dat kon en dus is Van der Endt nog steeds lid. Hij begon op de klarinet en stapte later over op de bas, zijn lievelings-instrument.  Zijn vouw Jo spelde hem het bijbehorende insigne op de revers.

Auteur: Job