Joyce Oudshoorn finalist NK Bloemsierkunst

Rijpwetering – Joyce Oudshoorn doet zaterdag 8 oktober mee met het Nederlands kampioenschap Bloemsierkunst voor junioren in Kasteel Groeneveld in Baarn. Door haar eerste plaats in de voorronde in Naaldwijk en met het hoogste aantal  punten van alle finalisten maakt zij een goede kans op de titel.

joyce-oudshoorn-2-custom

In de vier regio’s werden vorig jaar wedstrijden gehouden waarvan de beste twee en samen met de vier besten uitkomen in de finale in Baarn. We hebben vorig jaar al te horen gekregen welke twee arrangementen we moeten maken. De derde opdracht wordt pas zaterdag bekend gemaakt. De laatste tijd ben ik vooral bezig geweest om me thuis voor te bereiden waar een statafel in is verwerkt. Daarnaast moeten we een boeket maken wat uitgereikt wordt aan de kasteelheer of vrouw.

De derde opdracht is een grote verrassing. Ik ben nu nog niet zenuwachtig maar dat zal zaterdag wel anders zijn. Om zeven uur ‘s morgens beginnen we en ‘s avonds om half tien wordt de uitslag bekend gemaakt. Het wordt heel spannend al zijn er nu al mensen die mij de titel toedichten. Maar zover is het nog niet. De titel zou voor mijn bedrijf: Flower design for you, by Joyce Oudshoorn, natuurlijk een hele mooie opsteker zijn.

Joyce haar ouders hebben een kwekerij in zomerbloemen waardoor zij al op jonge leeftijd er mee in aanraking kwam. Joyce: ‘ik was er altijd al mee bezig. Heb op MBO (Wellandt Aalsmeer) en HBO ( Stoas Wageningen) gevolgd en bij Syl-n-Meer in Oude Wetering stage gelopen. De bloemsierkunst heeft me in de greep en ik wil van mijn eigen bedrijf een succes maken.’

Auteur: Job Grovenstein