Jente burgemeester van Nieuwe Smurfen aan de Wetering

Nieuwe Wetering – Dinsdag 15 augustus is de jeugd begonnen met de huttenbouw net als in veel andere dorpen in de gemeente. Zo’n 75 kids hebben de button gekocht om vier dagen lang te kunnen genieten van de eigen gemaakte hutten. Vanmiddag werd Jente Lami als burgemeester van de tijdelijke woningen gekozen. Zij kreeg de gouden medaille omgehangen van Sander van Egmond, de speaker op het dorp. Jente was verrast dat zij gekozen was en leek er eigenlijk niet goed raad mee. Dat bleek wel uit haar reactie dat ze niet wist wat ze moest doen. Maar ja een dorp zonder burgemeester dat kan natuurlijk niet.

Naamloos 1

Na de verkiezing mocht de kersverse burgemeester bekend maken welke hut het mooiste was. Dat bleek hut 19 te zijn waarvan de bouwers, de XXL smurfen, blij gemaakt werden met een zak snoep. Ja en toen kreeg het tijdelijke dorp ook nog de naam die past bij het thema van de speelweek: Nieuwe Smurfen aan de Wetering. Daarna gingen de jongens en meiden weer lekker verder met het kliederen van waterverf. Heerlijk was het te zien hoe ze zichzelf en anderen onder de verf zetten.

P1060550 (Small)

De 20 vrijwilligers met Toby Hoogenboom als leider, kijken het allemaal lachend aan. De kinderen moeten vooral veel plezier en lol hebben en dat lukt prima. Vandaag gaan ze voor de kinderen pannenkoeken bakken van een melkbus vol met ruwe melk van boer Goedhart en vandaag verzorgt de Oranjevereniging Eensgezind een gezellige middag en vanavond mogen de kinderen in hun eigen gebouwde hut slapen. Altijd weer spannend en dan wordt het vrijdag met z’n allen: opruimen en daarna de bbq, het einde van een gezellige speelweek van de VAK (Stichting Vakantiespelen Alkemade).

Auteur: Job Grovenstein