Jay Koek wint het sprietlopen

Rijpwetering – Het NK sprietlopen, wat het ook waard mag zijn, is zondag 20 augustus gewonnen door Jay Koek die de beste was in de categorie van ouder dan 14 jaar. Jesse Hoogenboom werd de winnaar van de categorie tot 14 jaar.

Voordat het zover was al 39 in de jongste en 22 in de oudere categorie één keer of meerdere keren over de spriet gelopen die weer als vanouds weer over de Ripse vaart was gelegd. Dat bevalt toch beter dan over de sloot achter het Dorpshuis zoals dat vorig jaar het geval was. Er was nu ook duidelijk meer publieke belangstelling wat effect heeft op de drank en snack omzet en op de loterij. De inkomsten gaan naar het Dorpshuis en dat is mooi meegenomen.

P1060605 (Small)

dit gaat niet lukken

In de eerste ronde is het simpel, je loopt over de spriet en wanneer je droog de overkant haalt ga je verder. De tweede ronde is een stuk moeilijker omdat er in het midden van de spriet een rondje gemaakt moet worden. Dat lukte in totaal 9 lopers die nog een keer de spriet over moesten en dan nu met de extra handicap door een zakdoek onder de spriet door te halen. Dat was teveel gevraagd voor de 9 deelnemers. Zonder uitzondering werd het water hun lot. De jury moest noodgedwongen over gaan naar de afgelegde afstand over de spriet en de tijd die daarvoor werd genoteerd.  In de oudere categorie was Jay Koek die dat het beste gedaan heeft. Bij de jongeren was dat Jesse Hoogenboom. Mede door het mooie weer heeft Rijpwetering weer een zeer gezellige zondagmiddag gekend.

De categorie t/m 13 jaar

  1. Jesse Hoogenboom ( tevens de wissel trofee) tijd 15 sec.51 honderdste
  2. Brent Straathof ( vorig jaar 1ste) tijd 20 sec 27 honderdste
  3. Kevin Eekelschot tijd 20sec 49 honderdste

De categorie 14/tot ……

  1. Jay koek ( tevens wisseltrofee ) Tijd 9 sec,95 honderdste (6,0 m)
  2.  Dolf Rotteveel Tijd 34sec 04. (5,0  m)                                                                               Omdat er na de 2de ronde maar 2 over waren werd er gestreden voor de 3de plaats tussen de 7 afvallers van de 2de ronde werd Matty v Bente derde.

Nog enkele impressie wat niet eindigde in het water

P1060600 (Small) P1060601 (Small)

P1060603 (Small)  P1060609 (Small)

 

 

 

Auteur: Job Grovenstein