Jacht van 100 miljoen passeert Woubrugge

Regio – Vanmorgen om 06.00 uur vertrok opnieuw een super de luxe jacht van de werf van Royal Van Lent uit de Kaag naar Rotterdam voor zijn meadentrip. Even over 09.00 passeerde het jacht van 73 m lang de brug over de Wetering bij Woubrugge. Een imposant gebeuren waar het publiek op af komt maar er ook voor zorgt dat er filevorming ontstaat op de weg. Het duurt even wat langer dan gewenst voordat de brug is gepasseerd. Er moet heel voorzichtig gemanoeuvreerd worden om het jacht zonder schade door de nauwe opening te varen. Om die reden vaart het jacht ook achteruit en is er voor begeleiding aan de voor en achterzijde.

P1060011 (Small)

//

Het superjacht heeft volgens de bouwers aan boord een ‘beach chic’ uitstraling. De open beachclub met ontspanningsruimte en gym en het zwembad van acht meter dragen daar natuurlijk aan bij. Verder beschikt het hoofddek over een bioscoop, een ruimte voor de butler, een skylounge en een 25 meter lang zonnedek.Dit is Hasna, het nieuwste schuitje van superjachtbouwer Feadship (foto’s & video) | Quote//

Volgens insiders is de Australiër John Symond eigenaar. Hij werd rijk met de Aussie Group, vooral bekend van de Aussie Home Loans. Hasna zou hem $100 miljoen hebben gekost. Naast alle comfort is er ook voldoende ruimte voor zijn gasten. Zes hutten bieden plek aan 12 logees. Daarnaast is er plek voor 21 bemanningsleden.

Auteur: Job Grovenstein