Jaarlijkse springkussenfestival met hulp van Bonaventura leerlingen

Roelofarendsveen – Met hulp van het Bonaventuracollege Schoolbaan kan ook dit jaar weer het jaarlijks terugkerend Springkussenfestival voor basisschoolleerlingen plaats vinden.

Op woensdagmiddag 20 september organiseert het Oranjecomité dit megafestijn. Veertig derde-klas leerlingen verlenen hand –en spandiensten, zodat het voor alle deelnemertjes een leuk en vooral veilig feest kan worden.

springfestival

Het is een win-win situatie: het Oranje-comité kan rekenen op zeer veel enthousiaste hulp en de leerlingen verzilveren op deze manier een deel van hun stage-uren in het kader van het vak Maatschappelijke Stage.

Vanwege het aanhoudende natte weer is er op het laatste moment gekozen voor een andere locatie: het marktplein, pal voor het witte Bona-schoolgebouw. Een thuiswedstrijd zo gezegd.

Van 13.00u tot 18.00u zijn de leerlingen in de weer; in kleine groepjes wisselen ze van attractie, helpen de kleintjes, zorgen voor een goede doorstroming want het kan wel eens megadruk zijn en natuurlijk letten ze er op dat alles veilig verloopt.

Zelf pikken de leerlingen hier en daar ook een sprongetje mee, ze zijn dan wel groot maar af en toe is stiekem klein zijn ook nog altijd superleuk.

Artikel bron: Bona