Intensieve veehouderij Kroes gaat naar Kruisweg

Woubrugge – Gisteravond 23 januari hebben de leden van de oordeelsvormende politieke avond besloten dat Nico Kroes, eigenaar van een intensieve veehouderij aan de A. de Graaflaan in Woubrugge een nieuw bedrijf mag starten in het buitengebied aan de Kruisweg 24. Hiermee komt een einde aan een jarenlange discussie over de nadelen van het bedrijf in de bebouwde kom van Woubrugge en een nieuwbouw in het buitengebied.

Kroes woubrugge (Small)

huidige locatie aan de A. de Graaflaan

Gisteravond was het de fractie van SvKB die nog moeite had een keuze te maken maar alle andere fractie waren unaniem: er is al genoeg gesproken en onderzocht, Kroes mag een nieuw duurzaam bedrijf gaan bouwen aan de Kruisweg. Ook de protesten van de gemeente Nieuwkoop bij monde van hun wethouder Platen kon geen gaten meer schieten in de argumenten van de raad- en burgerleden. Natuurlijk komt er een behoorlijk bouwblok erbij in het buitengebied maar daar is de polder geschikt voor en door plaatsing aan de oostkant van de bestaande opstallen van Van Wijk is het minder hinderlijk.

Alleen door de afwegingen die SvKB nog moet maken is het besluit niet een hamerstuk in de raad van 20 februari,  maar gezien de opstellingen van de andere fracties mag Kroes zijn bedrijf verplaatsen.

Kroes Kruisweg (Small)

nieuwe locatie aan de Kruisweg 24

Auteur: Job Grovenstein