Inloopavond Vaarweg Oude Wetering op 22 juni

Oude Wetering – De gemeente heeft een deel van de kademuur laten opknappen en daar een fraaie afmeervoorziening van gemaakt. Inmiddels is gebleken dat de onderlinge afstand tussen de bolders op de kademuur (10 meter) bij de ligplaatsvakken groter is dan gebruikelijk is (6 meter). Hierdoor kunnen kleinere recreatievaartuigen minder gemakkelijk afmeren. Momenteel onderzoeken wij de mogelijkheid van het bijplaatsen van bolders in deze vakken waardoor de recreatievaart beter kan afmeren.

Gemeentelijke laad- en loswal

De gemeentelijke laad- en loswal bij de Kerkstraat verkeert in een slechte staat en heeft een onderhoudsbeurt nodig. Op dit moment wordt door vaartuigen niet veel gebruik gemaakt van deze plaats. De gedachte is echter om op deze locatie een overnachtingsplaats voor de beroepsbinnenvaart in te richten. Hieraan is namelijk wél behoefte. Provincie Zuid Holland is voornemens om deze voorziening te realiseren.

Onderzoek

De Provincie Zuid-Holland heeft, als vaarwegbeheerder van de Oude Wetering, in 2016 de manier van gebruik van de Oude Wetering door de beroepsbinnenvaart en de recreatievaart onderzocht en zal dat ook in 2017 doen. In dit verband willen wij ook graag van u vernemen welke zaken u rondom het gebruik van de vaarweg opvallend vindt en ons wilt laten weten.

Inloopavond

Om over deze onderwerpen met u van gedachten te wisselen willen wij een inloopavond organiseren. Deze inloopavond zal worden gehouden op donderdag 22 juni 2017, vanaf 19.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Westeinde 1 te Roelofarendsveen. Tijdens deze avond zijn ook vertegenwoordigers van de Provincie Zuid-Holland aanwezig (de heren J. Vink en H. Barnhoorn) om uw vragen te beantwoorden.

Aanmelden

Als u van deze inloopavond gebruikt wilt maken wilt u zich dan aanmelden via mail info@kaagenbraassem.nl, onder vermelding van “inloopavond Vaarweg Oude Wetering”?

Artikel bron: Gem. KenB