Initiatievenmarkt doorslaand succes

Kaag en Braassem – De initiatievenmarkt op maandag 6 februari is een doorslaand succes geworden. De markt, georganiseerd door de gemeenteraad, kende maar liefst 25 zeer uiteenlopende ideeën om de gemeente leefbaarder te maken. Ze deden allemaal een beroep op een gedeelte van de pot van 75.000 euro die de raad beschikbaar had gesteld.  Het wordt nog een hele lastige afweging voor de raad welk voorstel financieel wordt ondersteund waarbij zij rekening houdt met de voorkeuren van de ingestelde jeugdjury.

initiatievenmarkt (3) (Small)

pitchen voor voetbalkooi

De oproep van de gemeenteraad om met ideeën te komen voor verbetering van het leefklimaat in de gemeente was niet tegen dovemansoren gezegd. Maandagavond deden 25 initiatieven een poging hun idee onder de aandacht te brengen van de raad en de jeugdjury die voor dit doel in het leven was geroepen.

Er is keus genoeg maar de vraag is: waar dien je de gemeente het meest mee. De kinderen van De Kiem deden de aftrap op de zeekist waarbij je achter de microfoon duidelijk maakte wat je wil verbeteren. Zij gingen voor een verbetering van de voetbalkooi waarover al lang gesteggel is met de buren vanwege lawaai en de ballen die in de sloot belanden. Dan brengt een net uitkomst en geluidbescherming op het frame van de kooi. Chris Pouw wil medicijnen inzamelen en in Hoogmade willen ze een pannakooi. Er moet meer kunst in de gemeente komen en de initiatiefnemers voor Het Veense Hout in Roelofarendsveen wil graag ondersteund worden. Een energiecoöperatie oprichten is goed voor het milieu en het aanleggen van ruiterpaden voor de paardenliefhebbers. Woensdag 22 februari besluit de raad welke initiatieven worden beloond met een financiële ondersteuning, de initiatiefnemers moeten nog even geduld hebben.

Kijk voor alle initiatieven op: http://www.kaagenbraassem.nl/raadsinformatiesysteem/initiatievenmarkt_44789/

initiatievenmarkt (4) (Small)

de dames die De Bult promoten

Auteur: Job Grovenstein