Indian Summer dit weekend

Regio – Vandaag is vooral bewolkt, maar met 16 tot 20 graden wel erg zacht. In het weekend wordt het zonniger en warmer. Vooral zondag is het stralend weer en wordt het 20-24 graden.

zon in blauw

Vandaag, vrijdag, dus veel wolkenvelden en schijnt alleen plaatselijk de zon. In de Limburgse heuvels en in de kustgebieden is een kleine kans op een beetje motregen, maar de hoeveelheid is te klein om je paraplu voor open te klappen. In de loop van de middag ontstaan gaten in de bewolking en komt de zon af en toe tevoorschijn.

Ondanks de wolkenvelden is het veel zachter dan normaal en de temperatuur stijgt naar 16-18 graden. Er staat een matige zuidwestenwind, die aan de kust af en toe (vrij) krachtig kan zijn. In de avond klaart het vanuit het westen geleidelijk op. In de nacht zijn er heldere perioden en vooral in het noorden wolkenvelden. De temperatuur daalt naar 13-14 graden.

Zaterdag zijn er zonnige perioden en stapelwolken. Het zuiden en zuidoosten kunnen flink wat zon verwachten en daar wordt het met 20-21 graden een warme dag. Ook in het midden van het land schijnt regelmatig de zon met 19 graden in de westelijke Randstad en 20 graden in Utrecht en Twente. In de noordelijke provincies en rond het IJsselmeer zijn de stapelwolken talrijker en wordt het 17-19 graden. De zuidwestenwind is matig, aan de noordwestkust vrij krachtig.

Zondag wordt een heerlijke nazomerdag. In de ochtend komen verspreid over het land mistbanken voor, maar halverwege de ochtend zullen deze optrekken. In de middag is het vrij zonnig en warm. In grote delen van het land wordt het 20-22 graden. In het zuiden en zuidoosten kan het 23-24 graden worden. Daarbij is kans dat op een enkele plek de zomerse waarde van 25 graden wordt gehaald.

Maandag wordt nog een stralende dag. De dagen daarna daalt de temperatuur geleidelijk en richting het volgende weekend hebben we normale temperaturen van 13-16 graden.

Bron: weeronline