In record tijd het NK Puzzelen winnen

Roelofarendsveen – Het damesteam SondervanderHam uit Den Haag en Haarlem is Nederlands Kampioen Legpuzzelen 2018 geworden. Zaterdagavond 24 maart streden 28 teams van vier deelnemers om de titel NK Legpuzzelen 2018. Nederlands bekendste striptekenaar Jan van Haasteren en Dick Heins, van studio Jan van Haasteren, openden op feestelijke wijze de achtste editie van het NK. Omringd door geurige echte bloemen, onthulden zij de gloednieuwe Van Haasteren puzzel ‘De Bloemencorso’ die tijdens het NK gelegd moest worden. Dit was tot op het laatste moment voor de deelnemers een verrassing om hen extra uit te dagen. Team SondervanderHam wist als eerste de puzzelplaat volledig te leggen in 1 uur, 8 minuten en 35 seconden. Hiermee vestigden zij een nieuw record, 21 minuten sneller dan de snelste tijd die vorig jaar behaald werd.

de finalisten

Team SondervanderHam, bestaande uit vier (schoon)zussen nam voor het eerst deel aan dit NK. Het was nog even spannend of het team compleet zou zijn, aangezien één van de teamleden zwanger is en uitgerekend was op de dag van het NK!

We zijn enorm blij en verrast dat wij onszelf kampioen NK Legpuzzelen mogen noemen. We hebben vooraf geoefend met ons team, maar omdat de puzzel van het NK nog een verrassing was hebben we ons daar niet op kunnen voorbereiden. ‘De Bloemencorso’ is een leuke puzzel om te maken. We zijn er volgend jaar weer bij om onze titel te verdedigen’, aldus team SondervanderHam.

Het winnende team was tien minuten sneller dan het team dat de tweede plek veroverde. In een tijd van 1 uur, 18 minuten en 57 seconden legden team Puzzelpoezen ‘De Bloemencorso’, op de hielen gevolgd door team De Keettrappers die slechts 28 seconden later de puzzel voltooiden.

Artikel bron: TORNADO