In actie voor de Alkeburcht

Roelofarendsveen – WIJ Presenteert, zij roepen op om in actie te komen voor het behoud van de Alkeburcht. We willen niet in herhaling vallen, maar het verdwijnen van de Alkeburcht is voor WIJ Presenteert een serieus probleem. We sturen u daarom de noodkreet plus verzoek door van het actiecomité ‘Houd de Alkeburcht open’:

Eerst even wat er gebeurd is deze week: we hebben ruim 1400 handtekeningen opgehaald, er is veel media-aandacht geweest en het actiecomité dat spontaan is opgericht draait op volle toeren. Heel veel mensen willen actief met ons meedoen. Eerder deze week besloot het College van Burgemeester & Wethouders dat ondanks de ontstane commotie de Alkeburcht ‘zo spoedig mogelijk’ gesloten moet worden. De stem van inwoners en verenigingen wordt hiermee genegeerd. Als klap op de vuurpijl kwam daar ook nog het bericht bij dat de bibliotheek waarschijnlijk deze zomer al uit het pand weg gaat! Komende maandag (8 mei) vergadert de gemeenteraad, om 20:00 uur. Dan horen we dus ook van de politieke partijen in de raad wat zíj er van vinden. Maandag gaan we dus sowieso met wat mensen inspreken in de raadsvergadering om hen ons standpunt te vertellen, waarbij we ook de petitie aan zullen bieden.

En dan de vraag aan jou: het is echt zaak dat onze stem letterlijk en figuurlijk goed gehoord wordt. Dus we hebben je hulp nodig. Kom ons maandag 8 mei helpen door:

1- Maandag te laten zien dat dé inwoners willen dat de Alkeburcht blijft. Kom daarom die avond van 19:15-19:45 uur naar het gemeentehuis, waar we voor de ingang dan onze stem willen laten horen. Neem als het lukt een klapstoel en een boek mee (gaan we eerst uit steun voor de bibliotheek daar een boek lezen), en ook trommels, potten, pannen en fluitjes om herrie mee te maken, en spandoeken indien mogelijk. Als je wilt en kunt komen: héél graag, en neem familie, vrienden, kinderen, buren, etc mee (en als je zelf niet kunt, vraag dus anderen om wél te gaan)!

2- Direct daarna kun je als je wilt ook nog op de publieke tribune gaan zitten in het gemeentehuis tijdens de vergadering, om door aanwezigheid daar ook te laten zien dat we willen dat de Alkeburcht blijft tot er een volwaardig alternatief is in het centrum van Roelofarendsveen!’

Artikel bron: Wij Presenteert