Impact 380 kV wordt meer en meer zichtbaar

Regio – De aanleg van de 380kV lijn begint steeds meer duidelijk te worden in het noordelijk deel van Zuid-Hollandse landschap. De automobilisten die gebruik maken van de A4 zien aan de zuidzijde van Hoogmade verschillende constructies verschijnen wat de voorbereidende werken zijn voor de 380 kV hoogspanningsnet Randstad Noord. Ter hoogte van de tankstations moeten de nieuwe masten komen en gaan de oude 150 kV masten verdwijnen, die kabels gaan ter plekke onder de A4 door.

tennet 1

Langs de A4 moeten de verschillende stellages met een soort van kooi op palen ervoor zorgen dat de zware 150 kV kabels niet op het wegdek komen bij het weghalen en bij de opbouw van de 380 kV kabels evenzo, want zo zegt woordvoerder Warmerdam van Tennet, die het werk laat uitvoeren door Engie, veiligheid voor alles.

tennet

Op dit moment is er een tijdelijke mast aan de noordkant naast de 150 kV mast gebouwd. Die dient er voor om de los te maken kabels aan de 150 kV mast op te vangen totdat de nieuwe ondergrondse aansluiting er is. De verwachting is dit deze week gaat beginnen. De kooi beveiliging over de A4 blijkt totdat het hoogspanningsnet eind 2018 in bedrijf komt.

Auteur: Job Grovenstein