Illegaal vuurwerk aangetroffen

Oude Wetering – Tijdens surveillance op de bike hoorden agenten van team Kaag en Braassem een harde knal, die hoogstwaarschijnlijk van illegaal vuurwerk kwam. Nadat agenten al meerdere jongeren hadden gecontroleerd op de aanwezigheid van illegaal vuurwerk, troffen de agenten in een steegje naast enkele huizen, 2 jongeren aan die een tas bij zich hadden.

De jongeren gaven toe dat ze vuurwerk aan het afsteken waren, maar dat het categorie 1 vuurwerk was. Dit vuurwerk mag je het hele jaar door afsteken. Bij controle bleek dat ze inderdaad categorie 1 vuurwerk bij zich hadden, maar dat 1 van de jongens ook 101 nitraten bij zich had.

vuurwerk 1

Dit vuurwerk is uiteraard in beslag genomen. Daarnaast hebben de agenten ook het huis van de jongen doorzocht. Hier werd geen vuurwerk meer aangetroffen. Tegen de 15-jarige inwoner uit Oude Wetering, zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Naast het feit dat vuurwerk veel overlast geeft, is het bezitten van illegaal vuurwerk ook erg gevaarlijk!

Heeft u een idee dat er iemand illegaal vuurwerk heeft of verhandeld? Laat het ons weten via 0900-8844 of via een privébericht. Anoniem kan ook via 0800-7000.

Artikel bron: Politie KenB