Iets om naar uit te kijken

Regio – Na een zonnig zondag, is het vanochtend (maandag) een stuk minder. Bewolking en af en toe regen. Dat geldt eigenlijk ook voor de rest van de week, de zon laat zich maar af en toe zien. Pas in het volgende weekend lijkt het beter te worden.

Zonnig

Morgen schijnt in de ochtend in het noordoosten nog even de zon. Later wordt het daar bewolkt. In de rest van het land is het al bewolkt en regent het af en toe. In het noordoosten blijft het tot de avond droog. Helaas worden grote hoeveelheden niet verwacht, terwijl de natuur na de droge aprilmaand snakt naar regenwater. In het zuidwesten wordt het tegen de avond droog, mogelijk breekt even de zon door. De wind draait naar het zuiden en is matig in het binnenland en vrij krachtig in de kustgebieden, 3-5 Bft. Later in de middag wordt de wind zwak uit het westen.

In de nacht naar dinsdag klaart het op in het zuiden. Elders blijft het bewolkt met af en toe wat regen. Het koelt af naar 8 graden in het noorden tot plaatselijk 4 in opklaringsgebieden in het zuiden.

De storing trekt niet door, maar blijft ook dinsdag hangen boven ons land. Dat betekent dat het bewolkt is en vooral in het oosten regent het soms. In het zuidwesten kan in de ochtend nog even de zon schijnen. In het zuiden staat weinig wind, in het noorden steekt een frisse noordoostenwind op, 4-5 Bft.

Woensdag blijft de storing vervelend doen boven ons land. De bewolking overheerst en vooral in de zuidelijke helft van het land kan wat regen vallen. In het noorden en westen is de kans op wat zon het grootst. De temperatuur gaat wel omhoog en ligt tussen 14 graden aan zee en 17 langs de oostgrens. Vooral in het noorden staat een stevige noordoostenwind.

Donderdag is het in het westen droog met af en toe zon. In het oosten is het bewolkt met mogelijk een enkele bui. De noordoostenwind waait stevig door en is matig tot (vrij) krachtig, 4-6 Bft. De temperatuur moet weer wat inleveren en ligt rond 14 of 15 graden. Op de Wadden is het nog iets frisser.

Op Bevrijdingsdag lijkt het overwegend droog te blijven met vooral in de kustprovincies regelmatig zon. Misschien dat vrijdagochtend in het oosten een enkele bui voorkomt. Bij een matige tot vrij krachtige noordoostenwind wordt het 13 graden op de Wadden, 15 in de Randstad en 17 in het zuidoosten.

In het weekend gaan we de zon vaker zien, ook wordt het rustiger. De kans op regen is klein en de temperatuur gaat iets omhoog en ligt rond normaal voor begin mei met 14 tot 18 graden. We moeten dus voorlopig nog even wachten op écht zonnige en warme lentedagen

Bron: weeronline