Idee ‘Het Veense Hout’ slaat aan!

Initiators Coby de Koning en Ron van der Lem verheugen zich op de vele spontane reacties en hulptoezeggingen bij de opzet van een dorpspark in het centrum van Roelofarendsveen. Met een mooi projectplan zijn ze inmiddels gestapt naar de gemeente en politiek.

Door de sterk toegenomen woningbouwontwikkelingen in Roelofarendsveen over de laatste jaren is er wederom flink ingeboet op terrein van groenvoorziening en recreatiemogelijkheden voor de toeristen en vooral: lokale bevolking. Projectontwikkelaars hebben, met politieke steun, plannen ontwikkeld om Roelofarendsveen te bebouwen met zoveel mogelijk woningen. Er is maar spaarzaam rekening gehouden met inrichting openbare groenvoorzieningen.

15713317_1310308485703774_1331050979_n

Samen met de gemeenteambtenaren en diverse maatschappelijke organisaties richt het groene groepje zich inmiddels op diverse locaties zoals De Watertoren, afrit A4 (1e rotonde en Olifantenpaadje) en een ander geschikt braakliggend gebied zoals de Kiem.
De initiators streven naar een park van minimaal 2 hectare, centraal gelegen in het dorp. Er moet een goede wandel- en fietsvoorziening zijn voor jong en oud. De gemeente ondersteunt dit en zoekt zelfs mogelijkheden voor extra’s in de vorm van aan elkaar gerelateerde stroken wandelgebieden, startend in de dorpskern.

‘Het Veense Hout’ zal het realiteit worden? Als het aan veel inwoners ligt van De Veen is dat wel zo. ‘Echt onwijs gaaf’, ‘denk ook aan de honden!’, ‘ons dorp dat zo weinig mooi groen heeft, moet uw initiatief omarmen’ ‘100% prachtplan’, ‘geef aan hoe we moeten helpen’ zijn enkele reacties via de social media.

Ondersteunt u als dorpsgenoot dit initiatief of ziet u voor u zelf een rol weggelegd bij de ontwikkeling of beheer van de dorpsparken, dan kunt u dat kenbaar maken via EM: veensehout@gmail.com. Geef aan of u meehelpt, sympathiseert en of de Nieuwsbrief wenst.