Ice woman deelt kennis

Nieuwkoop – Ingrid van Bijsterveld, staat bekend als de Nieuwkoopse Icewoman. Zij zwemt hele jaar door in de Kromme Mijdrecht. Binnenkort zijn er zelfs twee workshops.

wim2

Ingrid aan de wandel in de sneeuw

Uit de ‘ratrace’ gestapt. Nu actief in geluk en gezondheid. En sinds kort ook instructeur in de Wim Hof Methode. Dat is in een notendop de transformatie, die Ingrid van Bijsterveld de afgelopen jaren heeft doorlopen.

Geluk bij een ongeluk

Eind 2009 ontstond er een “in between jobs” periode voor Ingrid. In de recessie was het lastig een nieuwe baan te vinden. Ingrid kwam vanuit een fulltime management baan in de ICT thuis te zitten. En dat leverde haar veel nieuwe inzichten op. De rust in huis. Geen oppassen en opvang meer, geen stress meer om ’s morgens met z’n allen de deur uit te komen. En (bijna) geen korte lontjes meer. De rust in de consumptie. Niet meer op zoek naar het beste koffieapparaat en de laatste mode, niet meer avonden bezig met het uitzoeken van de goede vakantie. En het belangrijkst meer tijd voor haar 3 kleine kinderen, haar man, vrienden en familie. Ze werd er heel gelukkig van en ging op zoek naar een manier om werk en privé meer in balans te brengen.

Het roer nog verder om

In 2015, 6 jaar en meerdere projecten als zzp’er verder, heeft Ingrid besloten het roer nog verder om te gooien. Sinds een workshop van Wim Hof in 2014 beoefent ze dagelijks de Wim Hof Methode. De methode kost weinig tijd en is eenvoudig. Dagelijks ervaart ze de positieve effecten van de Wim Hof Methode. “Dat maakt het ook veel gemakkelijker om vol te houden, iets waar ik normaal gesproken niet goed in ben” zegt Ingrid. Ze is zo enthousiast dat ze besluit de Wim Hof Academy te gaan volgen. En met succes (zie foto), ze mag zich nu gecertificeerd Wim Hof Methode instructeur noemen.

diploma uitreiking foto Bas 1

De methode van Wim Hof

Wim Hof heeft een methode ontwikkeld, die bestaat uit 3 pijlers: Ademhaling, Mindset en Focus en de, veel besproken, koude training oftewel de koude douche of het ijsbad. Zijn methode vermindert stress in lichaam en geest, verbetert de bloedcirculatie, versterkt het immuunsysteem en remt ontstekingen. Met als resultaat dat je je beter voelt en fitter bent, je beter slaapt, sneller herstelt en geneest, rustiger bent en je sportprestaties verbeteren. “De methode geeft me energie én rust. Ik ben me bewuster van hoe ik me voel, fysiek en emotioneel. De methode helpt me om af te vallen en te bewegen.”

Workshops in Woerdense Verlaat

Op zaterdagmiddag 20 mei van 12 tot 17 uur organiseert Ingrid een workshop. Er staat ook al een workshop gepland voor 2 juli.

De workshop is geschikt voor volwassenen van jong tot oud, superfit en minder fit, dik en dun. Iedereen is welkom. De Wim Hof Methode (WHM) heeft positieve effecten voor iedereen.

Tijdens de workshop krijgen cursisten de theoretische onderbouwing van de Wim Hof Methode en worden de onderdelen van de Wim Hof Methode in de praktijk gebracht. “Voelen is begrijpen”.

Meld je aan https://www.wimhofmethod.com/activities/become-happy-and-healthy-whm-workshop

In het najaar gaat Ingrid haar workshops ook aan bedrijven aanbieden, een combinatie van gezondheid én geluk. “Mensen die goed in hun vel zitten zijn prettige collega’s, productieve en klantvriendelijke medewerkers en verzuimen minder.”